Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Στάση εργασίας τα ΜΜΕ την Τρίτη

POESY
Τετράωρη στάση εργασίας για την Τρίτη, ημέρα της πανελλαδικής απεργίας ΓΣΕΕ και ΑΕΔΥ, εξήγγειλαν τα σωματεία των εργαζομένων στα Μέσα Ενημέρωσης.
Αναλυτικά η ανακοίνωση:
 
«Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ), η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Προσωπικού Επιχειρήσεων Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης (ΠΟΣΠΕΡΤ) και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Προσωπικού  Τύπου και ΜΜΕ (ΠΟΕΠΤΥΜ) αποφάσισαν τη συμμετοχή όλων των εργαζομένων στα έντυπα και ραδιοτηλεοπτικά Μέσα, δημόσια και ιδιωτικά, στην 24ωρη απεργία που κήρυξαν η ΓΣΕΕ και η ΑΔΕΔΥ, για την Τρίτη 16 Ιουλίου, με 4ωρη στάση εργασίας την ίδια μέρα, από τις 10:00 έως τις 14:00, σε όλη τη χώρα.
Από την 4ωρη στάση εργασίας εξαιρούνται οι εντεταλμένοι δημοσιογράφοι και τεχνικοί για την κάλυψη των απεργιακών κινητοποιήσεων και οι ηρωικά αγωνιζόμενοι συνάδελφοί μας στην ΕΡΤ.
Οι τρεις Ομοσπονδίες καλούν όλους τους εργαζόμενους να πάρουν μέρος μαζικά και δυναμικά στο συλλαλητήριο διαμαρτυρίας στις 11:30 πμ στην πλατεία Κλαυθμώνος και σε όλες τις άλλες απεργιακές κινητοποιήσεις.
Καλούν επίσης όλα τα ενημερωτικά Μέσα να προβάλουν τους απεργιακούς αγώνες των εργαζομένων, όπως οφείλουν με βάση τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας.
Η απεργία γίνεται γιατί οι νέες κυβερνητικές παρεμβάσεις στα εργασιακά, οι διαθεσιμότητες, η κινητικότητα και εν τέλει οι απολύσεις, η ανεργία που έχει λάβει εφιαλτικές διαστάσεις, οι συνεχείς επιστρατεύσεις, τα νέα χαράτσια που προωθούνται με το νέο φορολογικό, τα συνεχιζόμενα λουκέτα στις επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα, ο νέος μηχανισμός υπονόμευσης της συλλογικής διαπραγμάτευσης κι όλα όσα έχουν οδηγήσει τους εργαζόμενους στην εξαθλίωση και έχουν στερήσει βασικά δημοκρατικά δικαιώματά τους, δεν μπορούν και δεν πρέπει να μείνουν αναπάντητα.
Οι τρεις Ομοσπονδίες διακηρύσσουμε για άλλη μια φορά ότι μένουμε αταλάντευτοι, ανυποχώρητοι και σε μαχητική ετοιμότητα για την ακύρωση των μνημονιακών πολιτικών, για τη σύναψη συλλογικών συμβάσεων, τη διασφάλιση βιωσιμότητας των ασφαλιστικών Ταμείων μας, την άμεση αντιμετώπιση της ανεργίας που μαστίζει τον κλάδο, της εργασιακής ανασφάλειας και της δραματικής κατάστασης που βιώνουν οι συνταξιούχοι, με τις απάνθρωπες περικοπές των συντάξεων, όπως και για την υπεράσπιση του κράτους πρόνοιας, για την υγεία, την εκπαίδευση, το νερό, τις συγκοινωνίες και την κοινωνική ασφάλιση.
Διακηρύσσουμε, επίσης, την καθολική στήριξή μας στον αγώνα των εργαζομένων της ΕΡΤ για την επαναλειτουργία της με όλους τους εργαζόμενους, ως προϋπόθεση για οποιαδήποτε ρύθμιση της δημόσιας ραδιοτηλεόρασης. Δεν αποδεχόμαστε οποιαδήποτε κυβερνητική τηλεπειρατεία και θα την αντιμετωπίσουμε με όλα τα αγωνιστικά και απεργιακά μέσα, με βάση το σύνταγμα και τη βούληση της συντριπτικής πλειοψηφίας του λαού και όλων των εργαζομένων».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου