Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

ΣΥΡΙΖΑ: Υποπτοι οι θάνατοι τριών αθλητών από οξεία λευχαιμία - Να γίνει έρευνα για ντόπινγκ

Οι τραγικές απώλειες τριών αθλητών μέσα σε μερικές εβδομάδες από το ίδιο πρόβλημα υγείας εγείρουν ερωτήματα. Αυτό επεσήμανε ο ΣΥΡΙΖΑ, που ζητά να εξεταστεί από την αθλητική ηγεσία αν συνδέονται με κάποιο τρόπο ο θάνατος της Μαριάννας Ζαχαριάδη, του Ανδρέα Κιλιγκαρίδη και του Στρατή Αλεξίδη από οξεία λευχαιμία.


«Η αθλητική ηγεσία και η δικαιοσύνη οφείλουν να παρέμβουν άμεσα, ώστε να διαπιστωθεί εάν πρόκειται για συμπτωματικά γεγονότα ή υπάρχουν πλευρές που σχετίζονται με την πολύχρονη προπονητική διαδικασία και την ιατροφαρμακευτική αγωγή που πιθανά ελάμβαναν οι αθλητές», αναφέρει η ανακοίνωση.

Η Ζαχαριάδη, η Κύπρια αθλήτρια του στίβου, άφησε την τελευταία της πνοή τον Απρίλιο στα 23 της έπειτα από μάχη με μία σπάνια μορφή καρκίνου τα τελευταία δύο χρόνια. Ο Κιλιγκαρίδης, πρωταθλητής του κανόε- καγιάκ «έφυγε» τον προηγούμενο μήνα, μέσα σε μερικά 24ωρα από τη στιγμή που έπεσε σε κώμα υποφέροντας από οξεία λευχαιμία χωρίς να το γνωρίζει. Το νέο σοκ προήλθε από την είδηση πως «έσβησε» ο Στρατίδης, αθλητής της κωπηλασίας, «χτυπημένος» και εκείνος από την ίδια ασθένεια.

«Σε κάθε περίπτωση, η αθλητική ηγεσία και οι αθλητικές ομοσπονδίες οφείλουν να λαμβάνουν τα μέτρα τους για την προστασία των αθλητών, με τακτικούς προληπτικούς ελέγχους υγείας αλλά και πιστή εφαρμογή των κανονισμών αντιντόπινγκ. Είχαν γίνει οι απαραίτητοι έλεγχοι στις συγκεκριμένες περιπτώσεις;», αναφέρει ακόμη η ανακοίνωση του ΣΥΡΙΖΑ που καταλήγει με την επισήμανση πως εξαιτίας των περικοπών και στον αθλητισμό «έχουν ατονήσει πλήρως τόσο η πρόληψη όσο και οι έλεγχοι, δυστυχώς με οδυνηρά αποτελέσματα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου