Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

H Ντόρα “απασφάλισε”: Να ζητήσει συγγνώμη η τρόικα

Dora-Bakoyanni
(Photo Eurokinissi)
Τον θεσμικό χώρο του Ελληνικού Κοινοβουλίου, και ειδικότερα το βήμα της συνεδρίασης της Επιτροπής Οικονομικών της Βουλής επέλεξε η Ντόρα Μπακογιάννη, για μια εφ όλης της ύλης πολιτική τοποθέτηση.

Η πρώην Υπουργός Εξωτερικών και επικεφαλής του ψηφοδελτίου Επικρατείας της Νέας Δημοκρατίας εξαπέλυσε επίθεση κατά της τρόικας, ζητώντας από τους επικεφαλής του κλιμακίου των δανειστών να ζητήσουν συγγνώμη και να παραδεχθούν το λάθος τους με το θέμα της φορολογίας στην Ελλάδα, χαρακτήρισε λάθος την κατάργηση του μέτρου των αποδείξεων, ενώ υποστήριξε ότι η αξιολόγηση θα πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο για την αξιολόγηση των δημοσίων υπαλλήλων.
Ακολουθούν οι πιο χαρακτηριστικές αποστροφές από την ομιλία της Ντόρας Μπακογιάννη στη Βουλή:
“Το μέτρο για την κατάργηση των αποδείξεων είναι λάθος.
Περιμένω απο την τρόικα να πει “συγγνώμη, κάναμε λάθος”, για τη φορολογία.
Τέλη κυκλοφορίας για τα αυτοκίνητα 3μηνης διάρκειας για να διευκολυνθούν και οι πολίτες και να ενισχυθούν τα έσοδα του κράτους.
Τον πολίτη τον θέλουμε σύμμαχο. Ξέρουν πως ο δρόμος είναι δύσκολος αλλά θέλουν να βγουν από την κρίση. Δώστε κίνητρα στους πολίτες.
Δε θα εισπράξουμε τα έσοδα, γιατί απλά ο πολίτης δεν έχει να τα δώσει.
Ήμουν η πρώτη που τάχθηκα υπέρ της μεταφοράς της Δημοτικής Αστυνομίας μετά την απαξίωση που υπέστη σε μια αναδιαρθρωμένη Ελληνική Αστυνομία.
Η αξιολόγηση πρέπει να είναι το βασικό κριτήριο για την κινητικότητα των δημοσίων υπαλλήλων”.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου