Τετάρτη 10 Ιουλίου 2013

Εσωκομματικές αντιδράσεις για την αριστερή στροφή Τσίπρα

Προβληματισμό προκαλεί στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ η στροφή Τσίπρα σε πιο «αριστερή» γραμμή, λίγο πριν την έναρξη του ιδρυτικού Συνεδρίου του κόμματος αύριο το βράδυ.
 

Όπως αναφέρουν τα Νέα, κορυφαία στελέχη της Κουμουνδούρου μιλούν για «εικονικό φλας αριστερά», με στόχο της ηγεσίας να χαϊδέψει τα αυτιά της ριζοσπαστικής πτέρυγας των 3.800 συνέδρων. 

Οι πρόσφατες τοποθετήσεις του Αλέξη Τσίπρα με τις οποίες ουσιαστικά τάχθηκε υπέρ της στάσης πληρωμών προς την Ευρώπη φαίνεται πως έχουν προκαλέσει αντιδράσεις και σε στελέχη που ανήκουν στην ηγετική ομάδα του κόμματος και έχουν την ευθύνη χάραξης της οικονομικής πολιτικής. 

Οι εργασίες του συνεδρίου θα ξεκινήσουν με την εισηγητική ομιλία του επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της προσεχούς Τετάρτης 10 Ιουλίου και θα ολοκληρωθούν την Κυριακή 14 Ιουλίου.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα εργασιών του Συνεδρίου, την Πέμπτη και την Παρασκευή 11 και 12 Ιουλίου θα γίνουν ομιλίες συνέδρων.

Την Παρασκευή το βράδυ θα παρουσιαστεί το τελικό σχέδιο πολιτικής απόφασης, ενώ το Σάββατο 13 Ιουλίου , ουσιαστικά τερματίζονται οι τοποθετήσεις και θα γίνουν οι ψηφοφορίες για την πολιτική απόφαση, το Καταστατικό και τον κανονισμό εκλογής προέδρου και Κεντρικής Επιτροπής.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου