Σάββατο 13 Ιουλίου 2013

Γιάννης Κουράκος: «Συστρατεύομαι στον αγώνα του Μητροπολίτη Πειραιώς για την διατήρηση της Κυριακής αργίας»

Με αφορμή την ανακοίνωση του Μητροπολίτη Πειραιώς Σεραφείμ για την αναγκαστική λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές, ο βουλευτής Β΄Πειραία της Νέας ΜΕΡΑς κ. Γιάννης Κουράκος έκανε την ακόλουθη δήλωση:

 «Δράττομαι της ευκαιρίας εξ αφορμής  της  αιτιολογημένα αυστηρής ανακοίνωσης του Σεβ. Μητροπολίτη Πειραιώς  Σεραφείμ, με την οποία  βάλλει τόσο κατά του υπουργού Ανάπτυξης κ. Κ. Χατζηδάκη όσο και κατά του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά και του αντιπροέδρου και Υπ-Εξ κ. Βενιζέλου, για την απαράδεκτη - ιστορικά και πολιτικά και ηθικά- απόφασή τους, να καταστήσουν νόμο του κράτους την κατάργηση της Κυριακής αργίας και την αναγκαστική  λειτουργία  των καταστημάτων τις Κυριακές, να συστρατευτώ μαζί του και να ενώσω τη φωνή μου  μαζί του στον  δίκαιο αυτό αγώνα. 
Σε μια εποχή που η πατρίδα μας δοκιμάζεται και που η εθνική μας ταυτότητα και συνείδηση αμφισβητούνται από εσωτερικούς και εξωτερικούς εχθρούς, έρχεται η απόφαση αυτή να επιβεβαιώσει ότι υπάρχει σχέδιο  άλωσης της πνευματικής ιδιοπροσωπείας μας .
Γι' αυτό τόσον εγώ προσωπικά, ως Βουλευτής της Β´ Πειραιώς, όσον και το κόμμα «Νέα ΜΕΡΑ», στο οποίο ανήκω, έχοντας ως θεμέλιο λίθο  μας, την διατήρηση και την συνέχιση των παραδόσεων και των αρχών που κληρονομήσαμε από τους προγόνους μας, δεσμεύεται μέσω και  των  δύο κοινοβουλευτικών  εκπροσώπων  που διαθέτει- εμού και του κ. Νίκου Σταυρογιάννη, βουλευτή Φθιώτιδος,- να καταψηφίσει και να πολεμήσει εντός και εκτός του κοινοβουλίου την συγκεκριμένη διάταξη, η οποία εκτός από εθνικά  απαράδεκτη είναι  και αντι –αναπτυξιακή καθώς θα οδηγήσει στο κλείσιμο χιλιάδες μικρομεσαίες εμπορικές επιχειρήσεις. Είναι όμως και εξόχως προσβλητική προς τα χριστιανικά ιδεώδη αυτής της χώρας στα οποία οφείλει την ελευθερία της και την εθνική της υπόσταση. »

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου