Πέμπτη 11 Ιουλίου 2013

Σωκράτης Κόκκαλης και πρώην κορυφαία στελέχη του ΟΠΑΠ το 2007 καλούνται να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς

Σε απολογία για τις 18 Ιουλίου έχουν κληθεί, από τον ανακριτή υποθέσεων διαφθοράς Γαβριήλ Μαλλή, ο πρόεδρος της εταιρείας ΙΝΤΡΑΛΟΤ Σωκράτης Κόκκαλης και ακόμα τέσσερις κατηγορούμενοι μεταξύ των οποίων οι δύο πρώην επικεφαλής του ΟΠΑΠ, για κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που αφορούν απιστία σε βάρος του Οργανισμού.
Οι κατηγορούμενοι από την πλευρά του ΟΠΑΠ καλούνται να λογοδοτήσουν ενώπιον του ανακριτή για το αδίκημα της απιστίας, ενώ η κλήση στους κατηγορουμένους στελέχη της ΙΝΤΡΑΛΟΤ αφορά την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας στην απιστία, κατηγορίες που απαγγέλθηκαν για σύμβαση προμήθειας τεχνολογικού εξοπλισμού του Οργανισμού το 2007.

Στην υπόθεση, πλην του επιχειρηματία κ. Κόκκαλη, είναι κατηγορούμενοι ο διευθύνων σύμβουλος της ΙΝΤΡΑΛΟΤ , την επίμαχη περίοδο, Κώστας Αντωνόπουλος, το στέλεχος της «Εταιρίας Στοιχημάτων Α.Ε» Ανδρέας Παπούλιας και οι πρώην πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος του ΟΠΑΠ Σωτήρης Κωστάκος και Βασίλης Νειάδας. Και οι πέντε κατηγορούμενοι έχουν ήδη εμφανιστεί στον ανακριτή και μετά από προθεσμία που έλαβαν θα επανέλθουν την ερχόμενη Πέμπτη.
Η υπόθεση αφορά την σύμβαση του 2007 μεταξύ ΙΝΤΡΑΛΟΤ και ΟΠΑΠ για την προμήθεια τερματικών και υλικών τεχνολογικής στήριξης η οποία καταγγέλθηκε με μήνυση που κατέθεσε η θυγατρική του ΟΠΑΠ εταιρεία «Glory Technology».
Με αφορμή την μήνυση διενεργήθηκε έρευνα από την Εισαγγελέα Πρωτοδικών Πόπη Παπανδρέου η οποία είχε δώσει εντολή στο ΣΔΟΕ να διενεργήσει έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί αν ευσταθούν καταγγελίες της εταιρίας «Glory Technology» για φορολογικές παραβάσεις, έλεγχος που εκκρεμεί.
Κατά την μηνύτρια εταιρεία ο διαγωνισμός για την συγκεκριμένη προμήθεια είχε κηρυχθεί άγονος καθώς παραιτήθηκαν 2 από τα μέλη της Επιτροπής Αξιολόγησης. Αποτέλεσμα αυτού ήταν το έργο να ανατεθεί με απευθείας ανάθεση στην ΙΝΤΡΑΛΟΤ η οποία το είχε κοστολογήσει 280 εκατομμύρια ευρώ ενώ η θυγατρική του ΟΠΑΠ 80 εκατομμύρια.
Στο γραφείο του κ. Μαλλή θα διαβιβαστεί τις επόμενες ημέρες και δεύτερη δικογραφία, καθώς σύμφωνα με πληροφορίες ασκήθηκε ποινική δίωξη και για σύμβαση που υπεγράφη το 2010 μεταξύ ΟΠΑΠ και της ΙΝΤΡΑΛΟΤ με το ίδιο αντικείμενο που ουσιαστικά αποτελεί ανανέωση της επίδικης σύμβασης, μετά από έρευνα του Εισαγγελέα κ. Κορέα.


Πηγή: Σωκράτης Κόκκαλης και πρώην κορυφαία στελέχη του ΟΠΑΠ το 2007 καλούνται να απολογηθούν στον εισαγγελέα Διαφθοράς | iefimerida.gr http://www.iefimerida.gr/node/114267#ixzz2YfHH5ALL

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου