Παρασκευή 12 Ιουλίου 2013

Χρήστος Ζώης: « Όποιος δεν ομολογεί ότι το πολυνομοσχέδιο περιέχει νέα δυσβάστακτα μέτρα, βαπτίζει το κρέας ψάρι»

Ο Πρόεδρος του Κόμματος Νέα ΜΕΡΑ  κ. Χρήστος Ζώης, με αφορμή την κατάθεση του πολυνομοσχεδίου, έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«Είναι προφανές ότι το πολυνομοσχέδιο δεν είναι απλώς μια συρραφή ασχέτων μεταξύ τους διατάξεων. Πρόκειται για «δρεπάνι» που θερίζει τα εισοδήματα των Ελλήνων και ακρωτηριάζει, χωρίς κανένα απολύτως σχέδιο και κριτήρια, τη Δημόσια Διοίκηση. Παρά τις διαβεβαιώσεις της δικομματικής κυβέρνησης ότι δεν τίθεται θέμα νέων μέτρων, η πραγματικότητα είναι ότι ο δοκιμαζόμενος και εξαθλιωμένος ελληνικός λαός φορτώνεται νέα δυσβάστακτα και οριζόντια μέτρα. Όποιος δεν το ομολογεί, απλώς βαπτίζει το κρέας ψάρι.
Εφιστώ, ιδιαίτερα, την προσοχή στο άρθρο 74 παρ. 13 του υπό ψήφιση πολυνομοσχεδίου με το οποίο η κυβέρνηση απαλλάσσει τα μέλη του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας απόοποιαδήποτε αστική και ποινική ευθύνη που απορρέει από την λειτουργία του Ταμείου, κρίνοντας εκ των προτέρων τις ενέργειές τους ως επωφελείς και συμφέρουσες για το Ταμείο και το Ελληνικό Δημόσιο. Σε μια ύστατη προσπάθεια να αποκρούσει το κύμα φυγής των στελεχών του Ταμείου, το οικονομικό επιτελείο νομοθετεί στα όρια του Συντάγματος, καταργώντας ουσιαστικά την διαφάνεια και τον έλεγχο στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος. Είναι δυνατόν να ψηφισθεί μια τέτοια διάταξη που παραπέμπει σε δημοκρατίες – μπανανίες;
Διερωτώμαι παράλληλα για το σθένος των βουλευτών της συμπολίτευσης οι οποίοι καλούνται να αποφασίσουν την εφάπαξ επιστροφή των κρατικών ενισχύσεων που χορηγήθηκαν σύμφωνα με την εκάστοτε ελληνική νομοθεσία και κρίθηκαν από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή ως παράνομες. Μια τέτοια απόφαση θα οδηγήσει εκατοντάδες επιχειρήσεις της Θράκης και της Ανατολικής Μακεδονίας στο «λουκέτο» και θα αποτελέσει την ολοκλήρωση του Σχεδίου των Ειδικών Οικονομικών Ζωνών. Αυτό  δηλαδή που αποτελεί διακαή πόθο του διευθυντηρίου του Βερολίνου.»

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου