Τρίτη 9 Ιουλίου 2013

Το ΔΝΤ ζητά ανάπτυξη και… γρήγορα από την ευρωζώνη

ikmf
Οι κυβερνήσεις των κρατών μελών της ευρωζώνης πρέπει να αναλάβουν συντονισμένη δράση για να αναζωογονηθεί η οικονομική ανάπτυξη, ανέφερε σήμερα το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο σε μια κατ’ ασυνήθιστο τρόπο έντονα διατυπωμένη ανακοίνωσή του, στην οποία έκανε λόγο περί της «ανάγκης» να αναταχθούν οι ισολογισμοί των τραπεζών, να προωθηθεί η τραπεζική ένωση και να τονωθεί η ζήτηση.

«Η ανάπτυξη παραμένει ασθενική και η ανεργία παραμένει σε ιστορικά υψηλά [επίπεδα]. Είναι κεφαλαιώδους σημασίας το να υπάρξουν συντονισμένες πολιτικές δράσεις για να αποκατασταθεί η υγεία του χρηματοπιστωτικού τομέα και να ολοκληρωθεί η τραπεζική ένωση», ανέφερε το ΔΝΤ στην τακτική αξιολόγησή του για την οικονομία της ευρωζώνης.
«Οι κεντρόφυγες δυνάμεις σε όλη την ευρωζώνη παραμένουν ισχυρές και επιβραδύνουν την ανάπτυξη παντού», ανέφερε το Ταμείο στην ανακοίνωσή του που εκδόθηκε μετά τη σύνοδο των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης, στην οποία ήταν παρούσα η γενική του διευθύντρια Κριστίν Λαγκάρντ.
Το ΔΝΤ επισήμανε ότι η εφαρμοζόμενη δημοσιονομική προσαρμογή και τα επίπεδα-ρεκόρ της ανεργίας απειλούν «την προοπτική της μακροπρόθεσμης ανάπτυξης» στην ευρωζώνη.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου