Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Πόσο πάει το φακελάκι εν μέσω κρίσης; Όλες οι …νέες τιμές


Το ότι ο τομέας της Υγείας είναι ο νούμερο ένα της διαφθοράς είναι γνωστό. Το ότι όμως κάποιοι ζητούν ακόμη φακελάκια με …αστρονομικά ποσά, μάλλον δεν είναι γνωστό. Διαβάστε που κυμαίνονται πλέον οι τιμές στα γρηγορόσημα στα νοσοκομεία όπως τα περιγράφει ο Πρόεδρος της Οργάνωσης "Διεθνής Διαφάνεια Ελλάς" Κώστας Μπακούρης.

Το μεγαλύτερο μέρος της διαφθοράς στην Ελλάδα φαίνεται ότι αναλογικά αντιστοιχεί στον τομέα της Υγείας με βάση και τα επίσημα στοιχεία. 
Άλλωστε ο παράνομος χρηματισμός στα νοσοκομεία ζει και βασιλεύει έστω κι αν οι ασθενείς δε διαθέτουν πλέον σε πολλές περιπτώσεις ούτε και τα απαραίτητα προς το ζην. 
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Διεθνούς Διαφάνειας Ελλάς Κώστα  Μπακούρη το μνημόνιο και η κρίση δεν έκαμψε τις διαθέσεις διαφόρων επιτήδειων αλλά ίσα ίσα τις γιγάντωσε. Γεγονός που αποδεικνύεται και από τις συνεχείς παράνομες συναλλαγές που έγιναν μέσα στο 2011 στο ΕΣΥ. Ουσιαστικά δηλαδή τα φακελάκια όχι απλά δεν εξαφανίστηκαν αλλά συνέχισαν να υπάρχουν και μάλιστα με …εντατικό ρυθμό. 
Όπως ανέφερε ο κ. Μπακούρης κατά την διάρκεια της παρουσίασης του ειδικού κώδικα δεοντολογίας του ΣΦΕΕ, «το φακελάκι κατά την διάρκεια του προηγούμενου έτους ξεκινούσε από τα 100 ευρώ και μπορούσε να φθάσει και τα 30 χιλιάδες ευρώ για μια εγχείρηση σε ένα δημόσιο νοσοκομείο. Για την ίδια εγχείρηση σε ένα ιδιωτικό νοσοκομείο το φακελάκι κυμαίνεται από τα 150 έως και τις 7 χιλιάδες ευρώ, ενώ ο τιμοκατάλογος του γρηγορόσημου  στις δημόσιες υπηρεσίες υγείας  ξεκινάει από τα 300 ευρώ έως και τα 20 χιλιάδες ευρώ».
Όπως περιέγραψε ο κ. Μπακούρης και το γρηγορόσημο ήταν κυρίαρχο το 2011 προκειμένου να πραγματοποιηθούν διάφορες ιατρικές πράξεις καθώς «η διεκπεραίωση ιατρικών εξετάσεων σε επιχειρήσεις υπηρεσιών υγείας κυμαινόταν μεταξύ 30 και 500 ευρώ».




0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου