Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Επέκταση του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου της ΔΕΗ προτείνει η ΡΑΕ


«Λόγω της σημερινής δυσμενούς οικονομικής κατάστασης, η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας θεωρεί ότι η επέκταση εφαρμογής του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου σε ευρύτερες ομάδες πληθυσμού θα επέφερε σημαντική ανακούφιση στα οικονομικά ασθενέστερα στρώματα».


Τα παραπάνω αναφέρονται σε έγγραφο του προέδρου της ΡΑΕ Νίκου Βασιλάκου, το οποίο διαβιβάστηκε στη Βουλή στις 5 Δεκεμβρίου, σε απάντηση ερώτησης δύο βουλευτών του ΚΚΕ, της Ελένης Γερασιμίδου και του Θεοδόση Κωνσταντινίδη για τις διακοπές ρεύματος σε λαϊκές οικογένειες στο Δροσερό Ξάνθης.
 Όπως ειδικότερα προτείνει η ΡΑΕ, «θα μπορούσε να αποφασιστεί η διεύρυνση του ορίου εφαρμογής των μειωμένων τιμών χρέωσης του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου μέχρι και τη συνολική κατανάλωση των δικαιούχων του Κοινωνικού Οικιακού Τιμολογίου, ανάλογα με την κατηγορία στην οποία ανήκει ο καθένας από αυτούς (1400 ή 1600 ΚWh) και όχι μόνο για τις πρώτες 800 Kwh που καταναλώνουν ανά τετραμηνία, όπως ισχύει μέχρι σήμερα.
Ταυτόχρονα, ο πρόεδρος της ΡΑΕ σπεύδει να επισημάνει ότι στο Ν. 4001/2011 προβλέπεται η υποχρέωση καταπολέμησης της ενεργειακής πενίας, με τη διαμόρφωση ενός Εθνικού Σχεδίου Δράσης από το αρμόδιο Υπουργείο Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, ενώ αναφέρεται ότι το κράτος μεριμνά για την παροχή οικονομικά προσιτής ενέργειας στους καταναλωτές, καθώς και για την καταπολέμηση της ενεργειακής πενίας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου