Τρίτη 18 Δεκεμβρίου 2012

Γεννήθηκε μόλις 382 γραμμάρια και... ΕΖΗΣΕ!



Όταν ένα μωρό που έχει γεννηθεί πρόωρα καταφέρει να επιζήσει οι γονείς του συνήθως το βλέπουν αυτό ως «θαύμα».


Όμως η Kate και ο Renato Douse πιστεύουν ότι η κορούλα τους είναι διπλά τυχερή.
Κι αυτό γιατί η μικρή Maddalena από το Sussex είναι ένα από τα πιο μικρά πρόωρα μωράκια που κατάφεραν να επιζήσουν στη Μεγάλη Βρετανία κι αυτό χάρη σε… ένα ψαλίδι!
Η Maddalena γεννήθηκε πριν καν συμπληρώσει 6 μήνες στην κοιλιά της μαμάς της (22 εβδομάδων και έξι ημερών) και οι γιατροί δεν ήταν σίγουροι αν έπρεπε να προσπαθήσουν να τη σώσουν.
Σύμφωνα με όσα ισχύουν μέχρι στιγμής στη Μεγάλη Βρετανία, σε ό,τι αφορά τα πολύ πρόωρα βρέφη, μπορεί να μην παρασχεθεί φροντίδα σε όσα έχουν γεννηθεί πριν από τις 23 εβδομάδες.
Όταν όμως τη ζύγισαν είδαν ότι ζύγισε 454 γραμμάρια, το ελάχιστο βάρος για να θεωρεί ένα νεογέννητο βιώσιμο, έτσι έδωσαν μάχη για να την κρατήσουν στη ζωή!
Αφού την έβαλαν στην ειδική θερμοκοιτίδα και αναπνευστική υποστήριξη, οι γιατροί ανακάλυψαν ότι κάποιος είχε αφήσει κατά λάθος ένα ψαλίδι στη ζυγαριά και το πραγματικό βάρος της Maddalena ήταν μόλις… 382 γραμμάρια!
Έξι μηνών πια η Maddalena πήρε εξιτήριο από το νοσοκομείο Royal Sussex Hospital και οι γιατροί εκτιμούν ότι θα μεγαλώσει όπως κάθε υγιές παιδί.



0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου