Πέμπτη 20 Δεκεμβρίου 2012

Άρθρο του Φωτάκη Βασίλη: Αναζητώντας την χαμένη ευκαιρία

Τον Νοέμβριο του 2011 δημοσίευσα άρθρο μου με τίτλο  « Εθνική ανάταση με επαναπροσδιορισμό της Δεξιάς ». Από τότε μέχρι σήμερα παρεμβλήθησαν γεγονότα και καταστάσεις που « ετοίμασαν την χώρα»  ακριβώς για αυτήν την ανάγκη της Εθνικής ανάτασης αλλά και τον Επαναπροσδιορισμό της Δεξιάς.

Η  πατρίδα μας ύστερα από τις τελευταίες εξελίξεις στην οικονομία, αναζητά τρόπους ώστε να αποκαταστήσει την αξιοπιστία της μέσα από την ανάγκη της πολυπόθητης ανάπτυξης. Από την άλλη, σύσσωμος ο πολιτικός κόσμος, ψάχνει απεγνωσμένα μέσα από την τρικυμία που προκάλεσε η κρίση (φανερώνοντας την παραφροσύνη των Εθνικών ταγών) να εκφρασθεί. Το χρεοκοπημένο  υπάρχον πολιτικό σύστημα αν και πνέει τα λοίσθια, ακόμη δέχεται προσπάθειες μέσα από νέα πολιτικά εγχειρήματα να αναβαπτισθεί. 


Ενώ ο  Λαός (δυστυχώς ) συνεχίζει να βρίσκεται σε απόγνωση, από τα αλλεπάλληλα μέτρα που υποχρεώθηκε να επωμισθεί ως αποτέλεσμα πολιτικών και συμπεριφοράς κυβερνώντων και μη.


΄Oπως είχα αναφέρει στο άρθρο μου: “ …Αυτή τη στιγμή αυτό που προέχει είναι να ακολουθηθεί ο μονόδρομος της Εθνικής αφύπνισης, της Εθνικής ευθύνης, ως βασική αναγκαιότητα από όλους μας…” .  Σε αυτό το πλαίσιο παραμερίζοντας τiς όποιες διαφορές πρέπει να καταφέρουμε να “… εγκαθιστήσουμε έναν νέο αξιακό κώδικα ως άτομα και ως κοινωνία…”. Μην παραβλέποντας ότι “… ο Ελληνισμός είναι ο φωτοδότης του Φιλελευθερισμού και του Δυτικού κόσμου και αυτός ο Ευρωπαϊκός προσανατολισμός της χώρας είναι ανάγκη αδιαπραγμάτευτη…” .

Χρειάζεται “… Να επαναπροσδιορίσουμε και να επιστρέψουμε σε  αρχές και αξίες με Ελληνική αναφορά, που μας χαρακτηρίζουν χιλιάδες χρόνια ως Έθνος. Να αποκτήσουμε ξανά φιλότιμο, αξιοπρέπεια  και να υπάρξουμε αυτό που υποδειγματικά μας δίδαξαν οι παππούδες και γιαγιάδες μας, χρήσιμοι στην κοινωνία.

Απαλλαγμένοι από πάθη να μπορέσουμε να τροχοδρομήσουμε εκ νέου το εκτροχιασμένο από ατυχείς επιλογές και «σωτήριες» επεμβάσεις τρένο που λέγεται Ελλάδα. Η πατρίδα δεν έχει ανάγκη από διλημματικά σύνδρομα από ατυχείς εμπνεύσεις και από ψυχωτικές αναφορές.

Η πατρίδα έχει ανάγκη τους Έλληνες ” .

Η σωστή ανάγνωση του μηνύματος των τελευταίων εκλογών αλλά και η περιρρέουσα ατμόσφαιρα (πέριξ του Συντάγματος) καταδεικνύει την ανάγκη για πολιτική εναρμόνιση σχέσεων, στόχων και αποφάσεων σε νέα βάση σε ολόκληρο το φάσμα του πολιτικού κόσμου.

Η πραγματική Δημοκρατία κατακτιέται και διατηρείται απλά με περισσότερη Δημοκρατία.

Φωτάκης Βασίλης

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου