Δευτέρα 24 Ιανουαρίου 2011

Στα άκρα η κόντρα υπουργείου Υγείας-φαρμακοποιών


Στα άκρα οδηγείται η κόντρα υπουργείου Υγείας-φαρμακοποιών, με τους τελευταίους να δείχνουν για τις επόμενες ημέρες «λουκέτα» επ αόριστον και πληρωμή από τους ασφαλισμένους του συνολικού κόστους των φαρμάκων.

Αυτή ήταν η απόφαση των φαρμακοποιών στο έκτακτο πανελλαδικό συμβούλιο των 54άρων προέδρων, με τους τοπικούς συλλόγους να καλούνται να αποφασίσουν σε γενικές συνελεύσεις από τη Δευτέρα για το πότε θα κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις.

Δεδομένη, πάντως, είναι η τριήμερη απεργία από την ερχόμενη Τετάρτη 26 του μηνός για τα φαρμακεία όλης της χώρας και της Αθήνας. Κλειστά όλη την επόμενη εβδομάδα θα μείνουν τα φαρμακεία στον Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα δεν θα δέχονται συνταγές από πέντε ασφαλιστικά ταμεία δημοσίου, υγειονομικών, συμβολαιογράφων, ΔΕΗ και ΗΣΑΠ.

Το υπουργείο Υγείας επεξεργάζεται σχέδιο να δίνονται φάρμακα από δημόσια νοσοκομεία. «Δεν θέλουμε την σύγκρουση. Δεν θα ασχοληθούμε με μέτρα βίαια και συγκρουσιακά. Θα πάρουμε, όμως, μέτρα κοινωνικής διαβίωσης, αν αποφασίσουν να μην χορηγούν φάρμακα τις ημέρες του αγώνα τους. Θα το αντιμετωπίσουμε με προσφυγή στα δημόσια νοσοκομεία. Να σκεφτούν αυτοί που μετέρχονται τέτοιες μορφές αγώνα ότι θέτουν σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές», ανέφερε ο υπουργός.