Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Είχαν προειδοποιήσει μέσω youtube για την κατάληψη της Νομικής


Υπό τη συνοδεία βιντεοκάμερας και φωτογραφικής μηχανής και με προαναγγελία στο youtube, έγινε η μεταφορά των 250 παράνομων λαθρομεταναστών, που δήθεν αιφνιδίασε την κυβέρνηση, την αστυνομία και την πρυτανεία. 

Σας παρουσιοάζουμε το χρονικό της μεταφοράς τους από τα Χανιά στην Νομική, η οποία δεν έγινε υπό άκρα μυστικότητα αλλά φανερά, χωρίς καμία διάθεση να κρυφτούν ώστε να μην αντιληφθούν οι αρχές τι προετοίμαζαν. 

Για ποιόν αιφνιδιασμό μιλάμε άραγε, όταν μία μέρα πριν “ανεβάζεις” στο διαδίκτυο τα σχέδιά σου; 


Στο youtube η αναχώρηση των μεταναστών. 

Ήδη λοιπόν, από το Σάββατο 22 Ιανουαρίου – μια ημέρα πριν την άφιξη των 250 στον Πειραιά- τα μέλη του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, βιντεοσκοπούσαν και φωτογράφιζαν την αναχώρηση των μεταναστών από το νησί και μάλιστα ανέβασαν το βίντεο στο youtube! 

Στην επίσημη ιστοσελίδα του φόρουμ μάλιστα υπήρχε λεπτομερής περιγραφή των ενεργειών τους: “235 απεργοί και 40 αλληλέγγυοι, εκ των οποίων οι περισσότεροι έχουν ταξιδεύσει νωρίτερα από Αθήνα, συγκεντρώνονται στην Πλατεία της Αγοράς στα Χανιά και σταδιακά μεταφέρονται με λεωφορεία στο λιμάνι της Σούδας”. 

Το πρώτο βίντεο (με ημερομηνία ανάρτησης Σάββατο 22 Ιανουαρίου), καταγράφει την είσοδο των μεταναστών στο πούλμαν που τους μεταφέρει στο λιμάνι, ενώ τραβιούνται και οι σχετικές φωτογραφίες που βλέπετε! 

Με συνοδεία βιντεοκάμερας και φωτογραφικής μηχανής. 

Όταν πλέον οι μετανάστες φτάνουν στον Πειραιά, ακολουθεί νέος κύκλος βίντεο και φωτογραφιών, ενώ στην ιστοσελίδα του Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης διαβάζουμε: “Μεγαλειώδης και συγκινητική άφιξη στον Πειραιά, στις 5:30 τα ξημερώματα. Υποδοχή από 150 αλληλέγγυους/ες. 50 απεργοί μαζί με 25 αλληλέγγυους που μόλις έχουν φτάσει από Θεσσαλονίκη , αλλά και από άλλες πόλεις κατά τη διαδρομή προς Αθήνα, ξεκινούν για Θεσσαλονίκη. 

Μετάβαση των υπολοίπων στην Νομική σχολή. 

Μέχρι το μεσημέρι, το κονβόι των “Σαλονικιών” φθάνει στο Εργατικό Κέντρο που θα φιλοξενήσει το 2ο κέντρο αγώνα.” 4 μήνες προετοίμαζαν την κατάληψη της Νομικής. Παρά τα όσα ακούγονται στα Μέσα Ενημέρωσης για “πρόχειρη και επικίνδυνα ερασιτεχνική μεταφορά 250 ψυχών”, η πραγματικότητα μάλλον είναι πολύ διαφορετική! 

Όπως ενημερώνει το Φόρουμ Μεταναστών Κρήτης, το σχέδιο κατάληψης της Νομικής Σχολής, ήταν καλά προετοιμασμένο αφού εδώ και 4 μήνες (!) οργάνωναν κάθε του λεπτομέρεια: “Δηλώνουμε εξαιρετικά υπερήφανοι που εδώ και 4 μήνες από κοινού και με την δική τους εντολή κάναμε ό, τι ήταν και δεν ήταν δυνατό για να βρούμε άξιους συμπαραστάτες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη από όλους τους πολιτικούς και κοινωνικούς χώρους της αντίστασης – και αυτό θα φανεί στη συνέχεια του αγώνα”. 

Είναι φανερό ότι -πέρα από τις ευθύνες των ανθρώπων που οργάνωσαν το σχέδιο αυτό- η πολιτεία εμφανίζεται παντελώς ανίκανη να προστατεύσει τους πολίτες της, ακόμη κι όταν υπάρχει δημόσια προειδοποίηση!

Πηγή: http://kostasxan.blogspot.com

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου