Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Κυκλάδων

Οξύτατο κτιριακό πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου.


ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΙΑΟΥΛΗ 10 84100, 
ΕΡΜΟΥΠΟΛΗ 
22810-82725, 80888, 6938109259 
email: onnedkykladwn@yahoo.gr 

Τετάρτη, 26 Ιανουαρίου 2011 

ΠΡΟΣ
Υπουργείο Εθνικής Άμυνας 
Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων 
Δήμο Σύρου Ερμούπολης 

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ
Πανεπιστήμιο Αιγαίου 
ΜΜΕ Νομού Κυκλάδων 

Οξύτατο κτιριακό πρόβλημα εξακολουθεί να αντιμετωπίζει το Τμήμα Μηχανικών Σχεδίασης Συστημάτων και Προϊόντων του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Τα μαθήματα και τα εργαστήρια διδάσκονται σε διάσπαρτα κτίρια, αναγκάζοντας φοιτητές και καθηγητές σε καθημερινές μετακινήσεις, με αποτέλεσμα να χάνεται σημαντικός χρόνος στις ώρες διδασκαλίας του κάθε ακαδημαϊκού έτους. 

Ο π. Δήμος Ερμούπολης έχει αποφασίσει την παραχώρηση προς το Πανεπιστήμιο Αιγαίου, 35 με 40 στρεμμάτων στο χώρο του π. στρατοπέδου Σύρου, με σκοπό τη δημιουργία μόνιμων εγκαταστάσεων, ικανών να προσφέρουν σε εκπαιδευτικούς και φοιτητές, τα υψηλότερα δυνατά στάνταρ, αλλά και τη δυνατότητα ίδρυσης και στέγασης κι άλλων τμημάτων στην Σύρο, που ήδη έχουν εγκριθεί με απόφαση της Συγκλήτου του Πανεπιστημίου Αιγαίου. Όπως επίσης, έχει εγκριθεί η ίδρυση έδρας Πολυτεχνικής Σχολής στην Σύρο, που με τη σειρά της θα στεγαστεί στο χώρο του π. στρατοπέδου. 

Δυστυχώς, παρά τις αλλεπάλληλες πιέσεις της αυτοδιοίκησης και άλλων φορέων του νησιού και παρά την ολοκλήρωση της διαδικασίας των εγκρίσεων από τα συναρμόδια υπουργεία (χρειάστηκε 4 ολόκληρα χρόνια για να γίνει αυτό), ο χώρος του π. στρατοπέδου δεν έχει παραχωρηθεί ακόμη επίσημα στο Δήμο. Παρά το γεγονός ότι από το 2007, το υπουργείο Άμυνας ενέκρινε την παραχώρηση, σήμερα προβάλει νέες απαιτήσεις για τη μεταβίβαση της έκτασης, ζητώντας οριοθέτηση των χώρων και καταβολή χρηματικών ποσών από το Δήμο. 

Η ΟΝΝΕΔ, πάντα ευαισθητοποιημένη σε θέματα παιδείας, εκπαίδευσης και νεολαίας, και επειδή πρόκειται για θέμα μείζονος σημασίας του Πανεπιστημίου, καλεί το Δήμο Σύρου Ερμούπολης, που έχει δείξει έμπρακτα ότι στηρίζει την προσπάθεια του Πανεπιστημίου, να ολοκληρώσει τη διαδικασία οριοθέτησης το συντομότερο δυνατόν. Καλεί επίσης το Υπουργείο Άμυνας και το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων να συμβάλουν εποικοδομητικά στην ολοκλήρωση των διαδικασιών για την άμεση μεταβίβαση του χώρου του π. στρατοπέδου στο Πανεπιστήμιο Αιγαίου και αναμένει τις απαντήσεις σας. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου