Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Για χρεοκοπία Ελλάδας και Ιρλανδίας κάνει λόγο το Bloomberg

Τουλάχιστον ένα κράτος μέλος θα εγκαταλείψει την ευρωζώνη εντός της επόμενης πενταετίας ενώ η Ελλάδα και η Ιρλανδία θα χρεοκοπήσουν, σύμφωνα με δημοσκόπηση που διενήργησε η οικονομική υπηρεσία Bloomberg μεταξύ χιλίων πελατών της, διαχειριστών κεφαλαίων, αναλυτών και χρηματιστών.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα της έρευνας, το 59% των ερωτηθέντων του «Bloomberg Global Poll» εκτιμούν ότι ένα ή και περισσότερα από τα 17 κράτη μέλη της ευρωζώνης θα την εγκαταλείψουν έως το 2016, ενώ 11% εξ' αυτών πιστεύει ότι η εξέλιξη αυτή θα συμβεί εντός του επομένου δωδεκαμήνου.

Τα τρία τέταρτα των ερωτηθέντων προβλέπουν ελληνική χρεοκοπία ενώ 53% πιστεύει ότι και η Ιρλανδία θα ακολουθήσει τον ίδιο δρόμο.

Οι ερωτηθέντες εμφανίστηκαν διχασμένοι αναφορικά με ενδεχόμενη χρεοκοπία της Πορτογαλίας ενώ οι περισσότεροι εξέφρασαν την εμπιστοσύνη τους στην οικονομία της Ισπανίας.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο κατάρρευσης της ίδιας της ευρωζώνης, ποσοστό 45% των ερωτηθέντων εκτιμά ότι τούτο θα συμβεί και οι περισσότεροι εξ' αυτών τοποθετούν χρονικά την κατάρρευση εντός της επομένης πενταετίας. Αντίθετα, ποσοστό 48% εκτιμά ότι αυτό δεν πρόκειται να συμβεί ποτέ.

Πηγή: newsbeast

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου