Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

Κανονικά τα μέσα μεταφοράς έως τη Δευτέρα

Κανονικά θα κινηθούν τα περισσότερα μέσα μεταφοράς έως την επόμενη Δευτέρα, ενώ σήμερα το Μετρό θα λειτουργήσει κανονικά και στο τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας-Αεροδρόμιο, καθώς η διαχείριση του δικτύου δεν γίνεται από τους μηχανοδηγούς.

Εξαίρεση αποτελεί ο Προαστιακός που είναι ακινητοποιημένος σήμερα και αύριο, λόγω της 48ωρης απεργίας των μηχανοδηγών.

Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται ο διάλογος μεταξύ του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων και των εργαζομένων στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, με αντικείμενο τις αλλαγές στις αστικές συγκοινωνίες, όπως προβλέπει το σχέδιο νόμου, το οποίο είναι στη φάση της δημόσιας διαβούλευσης και σύντομα θα πάρει το δρόμο της βουλής.

Μέχρι στιγμής ο διάλογος διεξάγεται σε καλό κλίμα, αν και οι εργαζόμενοι έχουν τραβήξει κόκκινες γραμμές για το δημόσιο χαρακτήρα των αστικών συγκοινωνιών, τις συλλογικές συμβάσεις και τις μετατάξεις.

Πάντως για ολόκληρη των εβδομάδα όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς θα κινηθούν κανονικά, με εξαίρεση τον Προαστιακό που θα ακινητοποιηθεί αύριο και μεθαύριο, λόγω της 48ωρης απεργίας των μηχανοδηγών.

Το επόμενο πρόβλημα στις μετακινήσεις που θα αντιμετωπίσει το επιβατικό κοινό θα είναι την προσεχή Δευτέρα, 31 του μηνός, καθώς οι εργαζόμενοι στα λεωφορεία έχουν εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα, για να κάνουν τη γενική τους συνέλευση.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου