Παρασκευή 28 Ιανουαρίου 2011

Καθαρίζοντας τα "κόπρανα" του Διαδικτύου


Διαβάστε και την - ανώνυμη - απάντηση του κ. Κοπάνα στην προηγούμενη δημοσίευση

Αποφάσισα να γράψω αυτό το κείμενο γιατί πιστεύω ότι όλοι εμείς οι ελεύθεροι και αδέσμευτοι bloggers, που με αγώνες μέχρι σήμερα κρατάμε όρθιο το δικαίωμα της ελεύθερης έκφρασης στο διαδίκτυο ήρθε η ώρα να λέμε κάποια στιγμή τα πράγματα με το όνομά του.

Να στηλιτεύουμε και να πετάμε στο καλάθι των αχρήστων κάθε έναν ο οποίος προσπαθεί να εκμευταλλευτεί το δικαίωμα της ελεύθερης πρόσβασης στο διαδίκτυο σπιλώνοντας συνειδήσεις και υπολήψεις, γράφοντας ότι του κατέβει στο κεφάλι, βγάζοντας όλη την εμπάθεια που έχει ενάντια σε πρόσωπα υπηρετόντας (;) άλλα συμφέροντα και σκοπιμότητες. 

Κυρίως όμως έχουμε χρέος να ξεσκεπάζουμε και να καταγγέλλουμε κάθε παρείσακτο και γραφικό τύπο του διαδικτύου που ενώ μιλάει στο όνομα της ελευθερίας του λόγου, ο ίδιος καταστρατηγεί το δικαίωμα αυτό για τους άλλους. 

Ο κύριος Αντώνης Μάριος Παπαγιώτης είναι γνωστός για τις επιθέσεις που εξαπολύει από καιρό εις καιρό σε πρόσωπα του δημόσιου βίου χρησιμοποιώντας ψέματα και εξευτελίζοντας συνειδήσεις. 

Το έχει κάνει ουκ ολίγες φορές μέχρι σήμερα. 

Το έκανε με την Αφροδίτη Αλ Σάλεχ (εδώ http://press-gr.blogspot.com/2010/06/blog-post_517.html ) χρησιμοποιώντας σεξιστικά υπονοούμενα, το έκανε με πολιτικά πρόσωπα όπως ο κ.Λαζαρίδης (http://press-gr.blogspot.com/2010/04/o_07.html) και πολλούς άλλους διασπείροντας χονδροειδή ψεύδη. Το έκανε με τον κ. Μάξιμο Χαρακόπουλο τον οποίον αφού τον καθύβρισε με άρθρο του, υπό το φόβο μήνυσης το απέσυρε μετά άρον- άρον. 

Ο "κύριος" Παπαγιώτης χρησιμοποιεί το διαδίκτυο μηχανισμό λάσπης κατά όσων "δεν γουστάρει". Πολύ απλά. Δεν ξέρουμε αν το κάνει από εθισμό ή αν είναι κάτι που του ανεβάσει τη λίμπιντο. Δε μας αφορά. Αυτό που μας αφορά είναι ότι πρέπει να ξέρουν όλοι οι συνάδελφοι bloggers ότι ο συγκεκριμένος κύριος που του αρέσει τόσο πολύ να σχολιάζει πρόσωπα και πράγματα, ΛΟΓΟΚΡΙΝΕΙ την αντίθετη άποψη όπως έκανε με τη δική μου και όσους άλλους ακόμα προσπάθησαν να σχολιάσουν αρνητικά-αλλά με σεβασμό - κείμενά του, που είναι δημόσια και προσβάσιμα στην ιστοσελίδα του στο facebook. 

Δεν του άρεσαν και πολύ απλά τα διέγραψε και μας απέκλεισε από την πρόσβαση σχολιασμού του. Το χειρότερο όμως δεν είναι να λογοκρίνεις. Το χειρότερο είναι να κλέβεις πνευματική ιδιοκτησία, πράγμα το οποίο έχει κάνει ο κ. Παπαγιώτης όπως τουλάχιστον διαβάζουμε εδώ (http://www.apogevmatini.gr/?p=9106) όπου όπως μαθαίνουμε ο κ. Παπαγιώτη "έχει προσφύγει στην πιο χυδαία μορφή αντιγραφής ,αντιγράφοντας κείμενα απο σημαντικούς ξένους αρθρογράφους". 

Δεν το λέμε εμείς, το λέει ο υπογράφων το κείμενο που μπορείτε να βρείτε στο παραπάνω link. 

Ο κύριος Παπαγιώτης λοιπόν εξακολουθεί μέχρι σήμερα να δημοσιεύει κατάπτυστα κείμενα παίζοντας τον αρθρογράφο του διαδικτύου. Δικαίωμα του. 

Οπως είναι δικαίωμά όλων τον υπόλοιπων "καθαρών" bloggers να διαχωρίζουμε τη θέση μας από τέτοιους τύπους. Ο κάθε χώρος άλλωστε έχει τις λέρες του. 

Σημασία έχει να μην τις αφήσουμε να βρωμίσουν όλο τον τόπο..

 ΑΝΑΓΝΩΣΤΗΣ
(Αργ. Κοπάνας)

0 σχόλια: