Τετάρτη 26 Ιανουαρίου 2011

H Toyota No1 κατασκευαστής παγκοσμίως για το 2010

Ο ιαπωνικός κολοσσός κατάφερε και το 2010 να παραμείνει στην κορυφή της παγκόσμιας κατάταξης εμπρός από την αμερικάνικη GM και φυσικά από τον υπόλοιπο ανταγωνισμό. Είναι η τρίτη συνεχόμενη χρονιά που η Toyota και οι εταιρείες που μπαίνουν κάτω από την αγκαλιά της (Lexus, Daihatsu, Hino Motors) κερδίζουν τη μάχη των πωλήσεων σε παγκόσμιο επίπεδο.

Και αυτό, παρά το αρνητικό κλίμα που επέφερε για την ίδια στην αγορά των Η.Π.Α. το «σίριαλ» των ανακλήσεων πολλών μοντέλων της. Πιο συγκεκριμένα, το ιαπωνικό γκρουπ, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, σημείωσε σε παγκόσμιο πάντα επίπεδο 8,42 εκ. πωλήσεις, σημειώνοντας μάλιστα άνοδο σε σχέση με το 2009 της τάξης του 8%. Μάλιστα, στην ραγδαία αναπτυσσόμενη όσο και… ρυθμιστική των ισορροπιών ανάμεσα στους κατασκευαστές αγορά της Κίνας, η Toyota κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις σε ποσοστό που αγγίζει το 20%.

Στην αντίπερα όχθη τώρα, η GM, που αποτελεί τον… πάγιο εμπορικό αντίπαλο της Toyota σε παγκόσμιο επίπεδο, παρά την αύξηση που και αυτή σημείωσε σε επίπεδο πωλήσεων (+12%), δεν κατάφερε να προσπεράσει τον ιαπωνικό γίγαντα «κλείνοντας» την περσινή χρονιά με 8,49 εκ. ταξινομήσεις. Στην Κίνα το… άλμα των αμερικανών ήταν συγκριτικά μεγαλύτερο από εκείνο της Toyota, καθώς η εταιρεία αύξησε τις πωλήσεις της στην εν λόγω αγορά σε ποσοστό 29%., ενώ στα… πάτρια για αυτήν εδάφη η βελτίωση της παρουσίας της άγγιξε το 6,3%. Με σημαντική διαφορά πίσω από τις Toyota και GM, τρίτο στην κούρσα των πωλήσεων τερμάτισε για το 2010 το Γκρουπ της VW, με 7,14 εκ. αυτοκίνητα και συνολική άνοδο σε παγκόσμιο επίπεδο της τάξης του 14%.

Για το 2011, οι προβλέψεις των ιθυνόντων της Toyota μιλούν για περαιτέρω βελτίωση της παρουσίας του ομίλου, με τις έως τώρα εκτιμήσεις τους να μιλούν για πωλήσεις που θα αγγίξουν τις 8,6 εκ. μονάδες. Από το στρατόπεδο της GM δεν υπάρχουν επίσημες προβλέψεις, σε αντίθεση με το Γκρουπ VW, το οποίο προβλέπει με τη σειρά του μια αύξηση στις πωλήσεις των εταιρειών που βρίσκονται κάτω από την «ομπρέλα» του που θα κυμαίνεται πολύ κοντά στο 5%.

Πηγή; 4troxoi.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου