Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Καρατζαφέρης: "Ακολουθήστε το παράδειγμα της Κύπρου με την ΑΟΖ"

Στην ομιλία του στην προ ημερησίας διατάξεως συζήτηση στη Βουλή ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να προχωρήσει αρχικά στην ανακήρυξη και στη συνέχεια στην οριοθέτηση της Αποκλειστικής Οικονομικής Ζώνης.

«Τόλμησε η Κύπρος και κέρδισε. Καθυστερούμε. Δεν πρέπει να χάσουμε τη σύνδεση Ελλάδας, Κύπρου και Ισραήλ. Είναι ο τρίτος δρόμος. Η Τουρκία δεν θα είναι ο μόνος δρόμος ενέργειας προς την Ευρώπη» τόνισε ο κ. Καρατζαφέρης και κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να κρατήσει «ζωντανές» τις σχέσεις της Ελλάδας με τη Μόσχα, όπως είχε κάνει ο πρώην πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής.

Ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι υπάρχει πλούτος στο Αιγαίο αλλά η χώρα μας έχει υπογράψει δεσμευτικές συμφωνίες σε Βέρνη και Νταβός και δεν μπορεί να προχωρήσει σε έρευνες ούτε σε περιοχές μη αμφισβητούμενες.

Ο Πρόεδρος του ΛΑΟΣ έκανε ένα ακόμη «άνοιγμα» προς τον Αντώνη Σαμαρά επικαλούμενος τη θέση του για την Τουρκία και το σχέδιο Ανάν ωστόσο «κάρφωσε» την Ντόρα Μπακογιάννη για τη στάση που είχε τηρήσει απέναντι στη Μόσχα στο θέμα της αντι-πυραυλικής ασπίδας αλλά και τον Κώστα Καραμανλή για τον οποίο υποστήριξε ότι επί της ουσίας ήταν υπέρ του σχεδίου Ανάν.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου