Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Ανακοίνωση της ΟΝΝΕΔ Αχαΐας “Καλή σχολική χρονιά….με φωτοτυπίες και DVD”


Το Υπουργείο Παιδείας Δια Βίου Μάθησης & Θρησκευμάτων φέτος «καλωσορίζει» στα σχολεία τους μαθητές με φωτοτυπίες και DVD αντί των βιβλίων τους.
Η ανευθυνότητα, η προχειρότητα και η έλλειψη σοβαρού προγραμματισμού από το υπουργείο δημιουργεί τις χειρότερες δυνατές προϋποθέσεις για την έναρξη της σχολικής χρονιάς και πολλά προβλήματα στην ομαλή παράδοση των μαθημάτων, με συνέπεια την ανεπαρκή παρεχόμενη μόρφωση. Η ηγεσία του υπουργείου με την αναποτελεσματικότητα και την αναξιοπιστία που την διακρίνει, στοχοποιεί για ακόμα μια φορά τους μαθητές και τους εκπαιδευτικούς. Τα σχολεία δεν είναι εξοπλισμένα με μηχανήματα που αντέχουν την εκτύπωση τόσων φωτοτυπιών ημερησίως και το κόστος αυτών είναι πολυδάπανο. 
Δεδομένου ότι έχουν μειώσει τις επιχορηγήσεις στις σχολικές επιτροπές θα είναι πολύ δύσκολο να ανταπεξέλθουν οικονομικά, γιατί μιλάμε για χιλιάδες φωτοτυπίες. Συνεπώς, οι γονείς θα αναγκαστούν μέσα σε συνθήκες μειώσεων μισθών, ακρίβειας και ανεργίας, να επιβαρυνθούν με τα έξοδα αγοράς ή εκτύπωσης των σχολικών βιβλίων.
«Αντί να βελτιώνονται η Παιδεία και το εκπαιδευτικό σύστημα στην χώρα μας συνεχώς οδηγούνται στην εξαθλίωση από την Κυβέρνηση της Τρόικας και των Μνημονίων που μας δείχνει ολοφάνερα ότι στο έργο της για την Παιδεία είναι «Πρώτα ο μαθητής»… θύμα της δικής τους ανεύθυνης και αδιέξοδης πολιτικής! Εμείς ας ευχηθούμε στους μαθητές καλή και δημιουργική σχολική χρονιά όσο μπορεί να είναι με αυτές τις μεγάλες ελλείψεις!» δήλωσε ο πρόεδρος της οργάνωσης Γ. Δρακούλης.


Γιώργος Δρακούλης

Πρόεδρος Ν.Ε. ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ  

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου