Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Αποπλέουν τρεις τουρκικές φρεγάτες για Αν. Μεσόγειο - Στενή επιτήρηση από Π.Ν.

Με τίτλο "Dog fight στη Μεσόγειο", η τουρκική εφημερίδα «Sabah» αναφέρει ότι τρία τουρκικά σκάφη πρόκειται να αποπλεύσουν τις επόμενες ημέρες για την Αν. Μεσόγειο, σε μια επίδειξη ισχύος που θα έχει στόχο "την εξασφάλιση της ελεύθερης ναυσιπλοΐας στα διεθνή ύδατα της Μεσογείου".

Οι τρεις φρεγάτες θα αποπλεύσουν από το ναύσταθμο της Μαρμαρίδας, ο οποίος ήδη βρίσκεται σε στενή και αδιάκοπη παρακολούθηση από το Πολεμικό Ναυτικό. Για την ώρα, όπως αναφέρουν απόλυτα έγκυρες πηγές του Π.Ν., κανένα σκάφος δεν έχει εξέλθει από το ναύσταθμο, ενώ η δραστηριότητα της πρώτης κορβέτας Milgem περιορίζεται στο Βόρειο Αιγαίο. 


Η εφημερίδα αναφέρει ότι "Θα εφαρμοστεί παρόμοια πολιτική με αυτή που εφαρμόζεται έναντι της Ελλάδας στο Αιγαίο. Σε περίπτωση που το Ισραήλ επέμβει σε κάποιο πλοίο που βρίσκεται σε απόσταση μεγαλύτερη των 12 μιλίων από τις ακτές του Ισραήλ, θα παρέμβει ο τουρκικός στόλος». Δηλαδή "γαυγίζουν" και απειλούν με "θερμή εμπλοκή" σε περίπτωση που υπάρξει ισραηλινή αντίδραση στην περιοχή των γεωτρήσεων.

Συγκρίνοντας την κατάσταση με τις αερομαχίες πάνω από το Αιγαίο, η εφημερίδα αναφέρει ότι «έτσι οι κινήσεις που γίνονται σχεδόν καθημερινά στο Αιγαίο με την Ελλάδα θα γίνουν και με πλοία στην Ανατολική Μεσόγειο».


defencenet.gr/
fonaklas

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου