Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

ΘΑ ΔΙΑΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΟΣΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΔΕΝ ΕΓΓΡΑΦΟΝΤΑΙ ΣΕ ΔΥΟ ΣΥΝΕΧΗ ΕΞΑΜΗΝΑΘα διαγράφονται αυτόματα οι φοιτητές εάν δεν εγγραφούν σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα ανέφερε στη Βουλή η υπουργός Παιδείας, Άννα Διαμαντοπούλου. 


Απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ, Λίτσας Αμανατίδου-Πασχαλίδου, για την...
εφαρμογή του νόμου για τα Πανεπιστήμια, η Άννα Διαμαντοπούλού τόνισε ότι με το ξεκίνημα του νέου ακαδημαϊκού έτους "όλα τα παιδιά πλέον πρέπει να κάνουν εγγραφή" ξεκαθαρίζοντας "ότι δεν εγγράφονται μόνο οι πρωτοετείς, πρέπει να εγγραφούν όλοι οι φοιτητές όλων των εξαμήνων" και υπογράμμισε πως "εάν δεν υπάρξει εγγραφή σε δύο συνεχόμενα εξάμηνα ο φοιτητής διαγράφεται αυτομάτως". 

Ακόμη σημειώσε ότι με βάση το νέο νόμο για να δώσει ένα παιδί εξετάσεις πρέπει να γίνουν 13 εβδομάδες μάθημα, αλλιώς δεν μπορεί να προσέλθει στις εξετάσεις, ενώ δεν μπορεί να γίνονται παράλληλα και εξετάσεις και μαθήματα. 

"Είναι ρητά διατυπωμένο στο νόμο ότι για να αρχίσει η περίοδος των μαθημάτων πρέπει να τελειώσει η εξεταστική περίοδος.

Για αυτό και όλοι οι συντελεστές της κοινωνίας μας, είτε Πανεπιστήμια, είτε κοινωνικές οργανώσεις, είτε φοιτητές, θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι υπάρχουν νόμοι στη χώρα οι οποίοι πρέπει να εφαρμόζονται", τόνισε η υπουργός Παιδείας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου