Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Πρώτα στράτευση μετά μεταπτυχιακό



Νέο υπό εξέταση μοντέλο του υπουργείου Άμυνας προβλέπει, οι νέοι να παίρνουν αναβολή στράτευσης μόνο για το χρόνο που απαιτείται από το υπουργείο Παιδείας για το πρώτο πτυχίο ΑΕΙ ή ΤΕΙ

Σύμφωνα με τα "Νέα", εκτός του ενδεχόμενου αύξησης της στρατιωτικής θητείας, το υπουργείο Εθνικής Άμυνας κατευθύνεται προς την αναβολή μόνο για το πρώτο πτυχίο των νέων, οι οποίοι εάν θέλουν να συνεχίσουν τις σπουδές τους, στο εσωτερική ή το εξωτερικό, θα πρέπει πρώτα να εκπληρώσουν τη στρατιωτική τους θητεία.


"Αυτή τη στιγμή πρέπει να διαμορφώσουμε συνθήκες κοινωνικής δικαιοσύνης. Δεν μπορούν άλλα παιδιά να υπηρετούν τη θητεία και άλλα, θέλοντας να σπουδάσουν, να κάνουν μεταπτυχιακά, να πάνε στο εξωτερικό, τελικά να μην υπηρετούν", είπε ο υπουργός Άμυνας, Π. Μπεγλίτης.

"Θα ξαναδούμε όλα τα κριτήρια έτσι ώστε να υπάρχει η κοινωνική δικαιοσύνη. Δεν μπορούν τα παιδιά που δεν έχουν λεφτά να πάνε να σπουδάσουν στο εξωτερικό να υπηρετούν τη στρατιωτική τους θητεία και άλλοι να είναι στο εξωτερικό, να "χάνονται" στις σπουδές τους.

Εγώ δεν λέω, τα παιδιά θα σπουδάζουν, αλλά θα τιμούν και την πατρίδα με τη στρατιωτική τους θητεία, τόνισε.

Όσον αφορά στην αύξηση της θητείας, ο κ. Μπεγλίτης ξεκάθαρα είπε, ότι "ασφαλώς είναι υπό μελέτη η αύξηση της στρατιωτικής θητείας".

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου