Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας: ΚΑΙ ΟΙ ΜΑΘΗΤΕΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ

Η επανίδρυση της Μαθητικής Κίνησης (ΜΑ.Κι.) έγινε χτες στα γραφεία της ΝΟ.Δ.Ε. Καρδίτσας από τον Πρόεδρο της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας Γιώργο Ελευθερίου. Η ΜΑΚΙ στη πόλη της Καρδίτσας είχε να δραστηριοποιηθεί εδώ και χρόνια και αντιπροσωπεύει την γαλάζια νεολαία στο μαθητικό κόσμο.
 
Στην τοποθέτηση του ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας τόνισε πως η ίδρυση της ΜΑΚΙ Καρδίτσας σε μια δύσκολη περίοδο για την παιδεία και για το εκπαιδευτικό συστημα της χώρας μας ήταν επιβεβλημένη καθώς από τη Δευτέρα που ξεκινάει η νέα σχολική χρονιά υπάρχουν ανοιχτά αρκετά προβλήματα οπού επηρεάζουν άμεσα τους μαθητές, όπως είναι η έλλειψη σχολικών βιβλίων, τα κενά δασκάλων και καθηγητών, η ελλιπής χρηματοδότηση καθώς επίσης εκκρεμεί το θέμα μεταφοράς των μαθητών. 

Σε όλα αυτά τα προβλήματα η ΜΑΚΙ οφείλει να έχει την δικιά της απάντηση καθώς οι μαθητές δεν μπορούν να είναι υποχείρια της κυβέρνησης και του υπουργείου παιδείας. Τέλος ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ ανέφερε πως είναι ιδιαίτερη τιμή γι αυτόν η επαναλειτουργεία της ΜΑΚΙ την περίοδο της δικιάς του προεδρείας αλλα και ταυτοχρόνως υπάρχει μεγάλη ευθύνη ώστε οι νέοι μαθητές-έφηβοι να αποφύγουν τις ακρότητες και τους φανατισμούς και να έχουν μια σωστή πολιτική διαπαιδαγώγηση με κύρια χαρακτηριστικά τον διάλογο, τη σοβαρότητα, την υπευθυνότητα και τον αγώνα για το καλό του μαθητή και του σχολείου. 

Επίσης σύντομη τοποθέτηση έκανε και το στέλεχος της ΜΑΚΙ Θωμάς Τσιούκης καθώς τόνισε πως η ΜΑΚΙ θα δρά καθαρά υπέρ του συμφέροντος των μαθητών και θα πολεμάει για να υλοποιηθούν οι σοβαρές προτάσεις που έχει χωρις να έχει στόχο τη κομματικοποίηση και τον πολιτικό διχασμό των μαθητών ο οποίος θα τους απομακρύνει από τον κοινό στόχο που είναι η ενεργή συμμετοχή με τα κοινά. 

Τέλος η Νομαρχιακή Οργάνωση της ΟΝΝΕΔ Καρδίτσας εύχεται σε όλους τους μαθητές του νομού καλή σχολική χρονιά με υγεία ,με όρεξη για μελέτη και πάντα αγωνιστικά.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου