Τρίτη 13 Σεπτεμβρίου 2011

Δραματικές συναντήσεις Παπανδρέου στη «σκιά» της χρεοκοπίας

Με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέουσυναντάται εδώ και λίγη ώρα στη Βουλή ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης και υπουργός Οικονομικών Ευ. Βενιζέλος. Πριν από λίγο έγινε γνωστό ότι στη συνάντηση συμμετέχει και ο Λουκάς Παπαδήμος, ενώ εσπευσμένα κλήθηκαν τραπεζίτεςκαι επικεφαλής μεγάλων οργανισμών


Οι συναντήσεις εκτιμάται ότι συσχετίζονται με τηνδραματικές εξελίξεις στο μέτωπο της ελληνικής οικονομίας και τη στάση της Γερμανίας, μετά και τις τελευταίες δηλώσεις της Μέρκελ, που ανοίγουνπαράθυρο για ελεγχόμενη χρεοκοπία της χώρας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Ευάγγελος Βενιζέλος από χθες το βράδυ έχει συνεχείς τηλεφωνικές επικοινωνίες με τον ομολογό του γερμανό υπουργό Οικονομικών, Σόιμπλε.

Eν τω μεταξύ, σε κοινή ανακοίνωση για την Ελλάδα αναμένεται να προβούν εντός της ημέρας η γερμανίδα καγκελάριος Άγκελα Μέρκελ και ο γάλλος πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, επικαλούμενο γαλλική κυβερνητική πηγή. Την ίδια ώρα, ο Αμερικανός πρόεδρος παρενέβη με τηλεφωνική επικοινωνία που είχε με τη γερμανίδα καγκελάριο. Ο Μπαρακ Ομπάμα ζήτησε από την Άγκελα Μέρκελ να μην αφήσουν οι δύο ευρωπαίοι ηγέτεςτην Ελλάδα να καταρρεύσει.

Tης κοινής ανακοίνωση των δύο ηγετών, θα προηγηθεί συνάντηση της κ. Μέρκελ και του κ. Σαρκοζί με τονΧέρμαν Βαν Ρομπάι

Πάντως, σύμφωνα με ενημερωμένες πηγές, η αναμενόμενη γαλλογερμανική ανακοίνωση δεν θα δείχνει στην Ελλάδα το δρόμο της ελεγχόμενης χρεοκοπίας,αλλά μάλλον θα κινείται στο καθησυχαστικό πλαίσιο με το οποίο από το πρωί η καγκελάριος Μέρκελ εμφανίστηκε στα γερμανικά ΜΜΕ.

Μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό RBB, τόνισε ότι «πρέπει να αποφύγουμε οποιαδήποτε ανεξέλεγκτη διαδικασία εντός της Ευρωζώνης. Αυτό διότι ο κίνδυνος να μας πλήξει όλους ή πολλές χώρες είναι υψηλός».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου