Τετάρτη 14 Σεπτεμβρίου 2011

Μήνυμα Σαμαρά στον Στυλιανίδη για τη νεολαία! «Ευριπίδη μάζεψέ τους, πριν είναι αργά...»

Τώρα αρχίζουν να συνειδητοποιούν στη ΝΔ πόσο επικίνδυνο είναι το παιχνίδι με τις Δαπίτισσες που πήγαν να το παίξουν «Λαμπράκισσες» της δεκαετίας του 1960 και αυτοφιμώθηκαν στα Προπύλαια τις προάλλες, για να διαμαρτυρηθούν κατά του νόμου για τα ΑΕΙ.

Από πολλές πλευρές έχουν φτάσει στη Λεωφόρο Συγγρού μηνύματα ότι το ενδεχόμενο συμμετοχής της ΔΑΠ σε πολυήμερες καταλήψεις πανεπιστημιακών σχολών, από την 1η Οκτωβρίου που αρχίζει το ακαδημαϊκό έτος, τείνει να γίνει μόδα στη φοιτητική παράταξη της ΝΔ και στην ΟΝΝΕΔ. 
 
Αυτά τα μηνύματα τους ανησύχησαν τόσο ώστε, όπως λέγεται, προ ημερών ο πρόεδρος της ΝΔ Αντώνης Σαμαράς κάλεσε στο γραφείο του μια ομάδα στελεχών της ΟΝΝΕΔ για κατ’ ιδίαν ενημέρωσή του. Ήταν στελέχη του δικού του κλίματος, τα οποία δεν μετέχουν στην ηγετική ομάδα της οργάνωσης που δείχνει καταληψιακές διαθέσεις. 
 
Το συμπέρασμα αυτής της εσωτερικής διαδικασίας ήταν ότι η ΔΑΠ θα τινάξει στον αέρα τον πολιτικό σχεδιασμό του κόμματος αν μετάσχει σε καταλήψεις.
 
Την επομένη συνεργάτες του προέδρου την ΝΔ επικοινώνησαν με τον πρώην υπουργό Παιδείας Ευριπίδη Στυλιανίδη, στον οποίο μεταβίβασαν τις εντολές Σαμαρά: «Μάζεψέ τους, πριν είναι αργά». Γιατί ο Στυλιανίδης;
 
Διότι ο επικεφαλής της ΟΝΝΕΔ Ανδρέας Παπαμιμίκος είναι πρόσωπο που ελέγχεται απολύτως από τον πρώην υπουργό. Εδώ υπάρχει και εσωκομματική ίντριγκα. Διότι η ΟΝΝΕΔ δεν κλείνει απλώς το μάτι στις καταλήψεις, αλλά οργανώνει και την εσωκομματική επίθεση που δέχεται ο Άρης Σπηλιωτόπουλος. Του καταλογίζουν «ενδοτισμό», «ήπια στάση απέναντι στην Άννα Διαμαντοπούλου» και «υπονόμευση των αγώνων της ΔΑΠ στα πανεπιστήμια».
 
Στο παιχνίδι, υπέρ του Άρη, μπήκε τις τελευτές μέρες και ο Κυριάκος Μητσοτάκης και καταγγέλλει το φλερτ με τους καταληψίες ως ασύμβατο με την ιδεολογία της ΝΔ. 
 
Σ’ αυτές τις συνθήκες ο Στυλιανίδης πρέπει να βγάλει τα κάστανα από τη φωτιά. Εφόσον τις προσεχείς ημέρες αποσύρει τους Δαπίτες από τις συνελεύσεις των καταλήψεων, θα επαληθεύσει ότι πράγματι τους ελέγχει διά των ανθρώπων του στην ΟΝΝΕΔ. Αν δεν το κάνει, θα κατηγορηθεί ότι απέτυχε ή ότι αγνόησε τις προεδρικές υποδείξεις. 
 
Ούτε ψύλλος στον κόρφο του.
 
http://piazzadelpopolo.blogspot.com/2011/09/blog-post_8767.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου