Παρασκευή 16 Σεπτεμβρίου 2011

Ο "διευθυντής ΙΕΚ" Νίκος Χατζηνικολάου και η δεοντολογία



Ακούμε, σχεδόν καθημερινώς, απο τα μέσα της προηγούμενης εβδομάδας,το Νίκο Χατζηνικολάου να πανηγυρίζει, απο τη ραδιοφωνική συχνότητα του Real Fm για το πρόστιμο που επιβλήθηκε σε ΙΕΚ το οποίο ψευδώς διαφήμιζε οτι προσφέρει τη δυνατότητα μεταπτυχιακών σπουδών στην Ελλάδα, μετά απο σχετικό ρεπορτάζ της εφημερίδας του. Για την ίδια περίπτωση..
μάλιστα αφαιρέθηκε και η άδεια λειτουργίας του εν λόγω ΙΕΚ.

Ακολούθως ο κ. Χατζηνικολάου άρχισε να ασχολείται και με άλλο ΙΕΚ το οποίο έχει ...φορολογικές εκκρεμότητες. Και τώρα εσείς θα αναρωτίέστε τι το επιλήψιμο υπάρχει σε όσα αναφέραμε. Πολύ απλά δεν θα υπήρχε κανένα θέμα αν ο κ. Χατζηνικολάου δεν χρησιμοποιούσε την δημοσιογραφική του ιδιότητα και τα ΜΜΕ που διαθέτει (Real fm + Real news) για να "αποκαλύψει" τις παρανομίες των συγκεκριμένων ΙΕΚ προς όφελος -προφανώς- ενός άλλου ΙΕΚ με το οποίο συνεργάζεται ο ίδιος εδώ και αρκετά χρόνια.

Επειδή λοιπόν η γυναίκα του Καίσσαρα δεν αρκεί να είναι τίμια αλλά πρέπει και να το δείχνει ποιός μπορεί να μας διαβεβαιώσει -εμάς τους καχύποπτους- οτι τα ρεπορτάζ αυτά δεν αποτελούν "εξυπηρέτηση" στον επιχειρηματία που έχει υπο την ιδιοκτησία του το εν λόγω ΙΕΚ, βγάζοντας απο τη μέση τους όποιους ανταγωνιστές και αυξάνοντας με αυτό τον τρόπο το μερίδιο της ...πίτας που απομένει για τους υπολοίπους;

Δεν πιστεύουμε σε καμία περίπτωση οτι ο κ. Χατζηνικολάου έχει ανάγκη να πουλήσει "εξυπηρέτηση" σε οποιονδήποτε επιχειρηματία αλλά δεδομένων των λεπτών ισορροπιών καλό θα ήταν να μην γίνεται τόσο εμπαθής στις ραδιοφωνικές εκπομπές του υπερηφανευόμενος για τα ομολογουμένως πολύ καλά ρεπορτάζ των συνεργατών του.

Εξάλλου αν πράγματι υπήρχαν παρανομίες ή παραπλανητικές διαφημίσεις στα εν λόγω ΙΕΚ πολύ καλά έκανε η πολιτεία και τα έκλεισε.

Ωστόσο ευλόγως προκύπτει το ερώτημα τι θα έκανε ο κ. Χατζηνικολάου ΑΝ γινόταν αποδέκτης στοιχείων, τα οποία αποδείκνυαν παρανομίες, για το ΙΕΚ με το οποίο συνεργάζεται;

http://anergoidimosiografoi.blogspot.com/2011/09/blog-post_5582.html

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου