Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Fast track η γερμανική «απόβαση» στην Ελλάδα

Με διαδικασίες εξπρές ξεκινά η γερμανική επιχειρηματική απόβαση στη χώρας μας. Οι προεργασίες για την τελική «εξόρμηση» των Γερμανών είχαν ξεκινήσει πριν από έναν ολόκληρο χρόνο, με πολλαπλές επαφές μεταξύ αντιπροσώπων των δύο χωρών και υπό τις διαταγές της ίδιας της Καγκελαρίου Ανγκελα Μέρκελ.


Προτού καν συμπληρωθεί μία εβδομάδα από την απόφαση των ηγετών της ευρωζώνης να στηρίξουν την ελληνική οικονομία, ο Γερμανός υπουργός Οικονομίας και Τεχνολογίας Φίλιπ Ρέσλερ, ανακοίνωσε χτες ότι την Τετάρτη θα προεδρεύσει σε σύσκεψη με αντικείμενο τις επενδύσεις και αναπτυξιακές ευκαιρίες που μπορούν να βρουν επί ελληνικού εδάφους.


Οι γερμανοί βιομήχανοι, όπως δημοσιεύει ο Ελεύθερος Τύπος, προσβλέπουν σε επικερδείς συμφωνίες με την Ελλάδα και εκτιμούν ότι οι επενδύσεις τους μπορεί να φτάσουν τα 50 δισ. ευρώ.


Ήδη ο κ. Ρέσλερ έχει συντάξει πρόγραμμα 16 σημείων υπό την ονομασία «»Επενδυτική επίθεση και ανάπτυξη για την Ελλάδα», με στόχο να προσδιοριστούν όλες οι αναγκαίες δράσεις ώστε το έντονο ενδιαφέρον για επενδύσεις στη χώρα μας να μετουσιωθεί σε πράξεις.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου