Τετάρτη 27 Ιουλίου 2011

Συρίγος: «Το τροχαίο του Κεντέρη και της Θάνου δεν έγινε ποτέ»

Κατηγορηματικός πως το δηλωθέν ως τροχαίο του Κώστα Κεντέρη και της Κατερίνας Θάνου «δεν έγινε ποτέ», εμφανίστηκε, καταθέτοντας ενώπιον του Εφετείου ο δημοσιογράφος Φίλιππος Συρίγος. Ο κ. Συρίγος σημείωσε, ωστόσο, στο δικαστήριο πως « δεν ήρθα να καταδικάσω κανέναν» και επανέλαβε όσα είχε ισχυριστεί και στο πρωτοβάθμιο δικαστήριο για την υπόθεση του τροχαίου των δύο ολυμπιονικών, ότι, δηλαδή, είχε πληροφόρηση πως «σχεδιάζεται τροχαίο ατύχημα» και ότι οι ίδιοι οι αθλητές είχαν ενστάσεις.


Ο δημοσιογράφος αρνήθηκε να αποκαλύψει την πηγή της πληροφόρησης, που είχε για το επικείμενο τροχαίο.

Σύμφωνα με τον κ. Συρίγο, «η ΔΟΕ είχε πειστεί από ξένες δυνάμεις, 'Αγγλους και Αμερικανούς, να πραγματοποιήσει ελέγχους στους αθλητές, γιατί θεωρούσαν πως απέφευγαν τον έλεγχο συστηματικά. Αν δεν πραγματοποιούνταν οι έλεγχοι, απειλούσαν να τινάξουν στον αέρα τους Ολυμπιακούς».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και ο υπεύθυνος ελέγχου ντόπινγκ του Ολυμπιακού Χωριού, που τόνισε πως στις 19.15 της 14ης Αυγούστου του 2004 είχε λήξει η προθεσμία που είχαν οι δύο αθλητές να εμφανιστούν ενώπιον του. Η μη εμφάνισή τους, σύμφωνα με τον μάρτυρα, σήμαινε αυτομάτως αποκλεισμό. «Για μας είχε τελειώσει το θεμα, εφόσον δεν εμφανίστηκαν. Ήταν αποκλεισμένοι», είπε.

Η τοποθέτηση του μάρτυρα προκάλεσε την απορία του προέδρου, ο οποίος αναρωτήθηκε τι κίνητρο ή τι όφελος είχαν να σκηνοθετήσουν το τροχαίο τα μεσάνυχτα, αφού γνώριζαν πως ήταν ήδη αποκλεισμένοι.

Στην κατάθεσή του ο πραγματογνώμονας Επ. Μπούρας δήλωσε ότι είναι βέβαιος πως η μηχανή των δύο αθλητών είχε πέσει στο οδόστρωμα, αλλά -είπε- «δεν μπορώ να γνωρίζω αν έγινε τροχαίο. Αν ήταν μαϊμού, το ξέρουν τρεις. Ο Κεντέρης, η Θάνου και ο Θεός».

Σε πρώτο βαθμό, ο Κώστας Κεντέρης και η Κατερίνα Θάνου έχουν καταδικαστεί σε φυλάκιση 31 μηνών ο καθένας, κατά συγχώνευση και σε φυλάκιση 33 μηνών ο προπονητής τους Χρήστος Τζέκος.

Ποινές φυλάκισης από 6 έως 8 μήνες στον καθένα, έχουν επιβληθεί στους επτά κατηγορούμενους γιατρούς του ΚΑΤ, ενώ ένοχοι κρίθηκαν και οι δύο αυτόπτες μάρτυρες, που καταδικάστηκαν σε ποινές 15 και 7 μηνών.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου