Για ακόμα μια φορά, η χώρα μας πρωτοτυπεί παγκοσμίως σε ό,τι αφορά τη
χάραξη στρατηγικής σε ένα συγκεκριμένο τομέα, προκαλώντας αρνητικές
εντυπώσεις στον ξένο επιχειρηματικό κόσμο, σε μια περίοδο όπου οι
επενδύσεις είναι κάτι παραπάνω από αναγκαίες για την ελληνική οικονομία.
Αυτή τη φορά, πρόκειται για την αγορά των τυχερών παιχνιδιών και
συγκεκριμένα την απελευθέρωσή της.
Μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου, που ήρθε να αλλάξει τις ρυθμίσεις του πρώτου νομοσχεδίου, το οποίο έχει αποσταλεί στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το οικονομικό επιτελείο ανακοίνωσε ότι πρόκειται για προσωρινές διατάξεις, οι οποίες θα αλλάξουν ξανά!
Ο αναπληρωτής υπουργός οικονομικών, μιλώντας στη Βουλή, υποχρεώθηκε να δηλώσει ότι οι συγκεκριμένες ρυθμίσεις δεν αποτελούν ολοκληρωμένη πολιτική, προσθέτοντας ότι θα ακολουθήσει πρόσθετη νομοθετική παρέμβαση!
Γιατί τότε το υπουργείο οικονομικών έσπευσε να καταθέσει αυτές τις διατάξεις προς ψήφιση; Διότι, όπως είπε ο Παντελής Οικονόμου, είναι αναγκαίες, καθώς «τελούμε υπό καθεστώς χρονικών πιέσεων αλλά και των προβλέψεων για την εξασφάλιση εσόδων (!)».
Γεγονός είναι ότι το οικονομικό επιτελείο οδηγήθηκε σε αυτή την υπαναχώρηση, μετά από τις έντονες αντιδράσεις, που προκλήθηκαν τόσο από τους επιχειρηματικούς ομίλους, οι οποίοι λειτουργούν καζίνο στη χώρα μας, όσο και από τις εταιρίες στοιχημάτων.
Παράγοντες της αγοράς εκφράζουν φόβους ότι, ακόμα και αν η βιασύνη για την κατάθεση του νομοσχεδίου οφείλεται στις πιέσεις για έσοδα, θα φέρει τα αντίθετα αποτελέσματα, αφού τέτοιες κινήσεις κάθε άλλο παρά ενθαρρύνουν τους επενδυτές να φέρουν τα χρήματά τους στην Ελλάδα. Επιπλέον, προσθέτουν ότι είναι υπαρκτός ο κίνδυνος η χώρα μας, όχι μόνο να μην εισπράξει έσοδα, αλλά - επιπλέον- να αναγκαστεί από την Κομισιόν να πληρώσει ακόμα υψηλότερα πρόστιμα.
0 σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου