Σάββατο 30 Ιουλίου 2011

Η πιο εξελιγμένη πράσινη πόλη του κόσμου

Η στροφή στην πράσινη ενέργεια, ευτυχώς τον τελευταίο καιρό γίνεται της μόδας. Πολλές χώρες ανά τον κόσμο προσπαθούν να μετατρέψουν τις πόλεις τους σε πιο περιβαλλοντικά φιλικές, σε μια προσπάθεια μείωσης των εκπομπών αερίων. Στην Κίνα αποφάσισαν να συνδυάσουν την πράσινη ενέργεια, με την υψηλή αισθητική και την εξελιγμένη τεχνολογία.


Η πόλη Τιαντζίν είναι η απαρχή αυτού του σπουδαίου εγχειρήματος. Η Εκο-Σίτι της Τιαντζίν αναμένεται να έχει κατασκευαστεί ως το 2020 και θα είναι από τις μεγαλύτερες κοινότητες που θα εκτείνεται σε παραπάνω από 30 τετραγωνικά χιλιόμετρα και θα έχει την τελευταία λέξη της τεχνολογίας στην διάθεση της.


Η πόλη που προορίζεται να φιλοξενήσει περίπου 350.000 κατοίκους και βρίσκεται περίπου 10 λεπτά μακριά από τα εταιρικά πάρκα της βιομηχανικής ζώνης της πόλης Τιαντζίν. Όλη η πόλη, θα χρησιμοποιεί μόνο ηλιακή και αιολική ενέργεια, όπως επίσης και συστήματα ανακύκλωσης του βρόχινου νερού, και επίσης θα υπάρχουν και μονάδες επεξεργασίας του θαλασσινού νερού.

Σχεδιασμένη από την κινεζική εταιρεία Surbana Urban Planning Group, η πόλη θα διαθέτει σιδηροδρομικό δίκτυο από ελαφριά τραίνα, και το 90% των μετακινήσεων θα μπορούν να γίνονται με τα μέσα δημόσιας μεταφοράς.



Θα έχει διάφορα επίπεδα τα οποία είτε θα εκμεταλλεύονται τον εναέριο χώρο της πόλης, ή θα βαθαίνουν το επίπεδομετρικό της περιοχής με κατασκευές υψηλής αισθητικής και τεχνολογίας που θα βοηθούν την επέκταση του πρασίνου στην πόλη. Το σχέδιο περιλαμβάνει επίσης και μοναδικής ομορφιάς πράσινους χώρους.

Θα υπάρχει η επιλογή για τους κατοίκους να επιλέξουν αν θέλουν να ζουν στις περιοχές που χρησιμοποιούν ηλιακή ενέργεια, ή αν θέλουν να ζουν σε περιοχή που αναπτύσσει το πράσινο.

Θα υπάρχουν κτίρια τα οποία θα επικοινωνούν μεταξύ τους από αέρος ώστε να υπάρχει περισσότερος ελεύθερος χώρος στο έδαφος, και θα συνδέονται με αερογέφυρες.

Επίσης θα υπάρχουν και προάστια ξεκούρασης και χαλάρωσης για τους κατοίκους της περιοχής, καθώς ένα χωρίο που βρίσκεται στην ευρύτερη περιοχή και ξεπερνάει η ιστορία του τον ένα αιώνα ζωής, θα ανακαινιστεί και η λίμνη που έχει θα είναι ένας must σταθμός της πόλης.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου