Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΧΡΙ.Κ.Ε. ΜΕ ΜΜΕ ΔΗΜΩΝ ΔΥΤ. ΑΤΤΙΚΗΣ

Η Τρόικα επιβεβαιώνει για ακόμη μία φορά ποιος κυβερνά αυτή τη χώρα.
Εκείνη έγραψε και η Κυβέρνηση απλά θυροκόλλησε την καταδικαστική απόφαση για τους οφειλέτες και τα νοικοκυριά τόνισε μεταξύ άλλων ο Γενικός Γραμματέας του ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ Κόμματος Ελλάδος σε συγκέντρωση επαγγελματιών, επιχειρηματιών,  εμπόρων,  κ.α. που διοργάνωσαν οι πυρήνες του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» των δυτικών Δήμων της Αττικής.

Ο κ. Νικολόπουλος ανέφερε ότι:
Μουντό είναι το σκηνικό στην αγορά όπως και στο κάθε σπίτι που ζει με την αγωνία της επόμενης ημέρας.
Θα μπει λουκέτο στην επιχείρηση, ο νοικοκύρης θα έχει δουλειά, τι θα γίνει με τα παιδιά, τα χρέη να τρέχουν, με τον βραχνά του απλήρωτου δανείου, που ζει τον εφιάλτη «μη του πάρει η τράπεζα το κεραμίδι», ακόμη συμπλήρωσε ότι:
Δεν μπορεί να μην ξέρει η τρικομματική κυβέρνηση το τι «άγριο κουπί τραβάει το κάθε μαγαζί, η κάθε επιχείρηση μικρή ή μεγάλη».
Παρ΄ όλα αυτά όμως, οι ρυθμίσεις για τις οφειλές στις εφορίες και στο ΙΚΑ, αλλά και τα στεγαστικά δάνεια, κάθε άλλο παρά ανάσα είναι, με τις προϋποθέσεις που προβλέπονται. Απειροελάχιστος αριθμός επιχειρήσεων και νοικοκυριών τις διαθέτει.
Αυτή είναι «ρύθμιση- εκτέλεση της αγοράς», αφού όχι μόνον δεν δίνει καμία ανάσα, αλλά αντίθετα «σφίγγει περισσότερο τη θηλιά».
Ο κ. Νικολόπουλος επίσης εξαπέλυσε σκληρή επίθεση εναντίον του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά λέγοντας:
Οι επιχειρήσεις αποτελούν το μεγάλο πρόβλημα, γιατί κάθε λουκέτο κλείνει θέσεις εργασίας, αυξάνει την ανεργία, ο ιδιοκτήτης του ακινήτου χάνει το νοίκι, ο δήμος τέλη κλπ.
Εκεί σωστά λέγαμε στο ΖΑΠΠΕΙΟ πρέπει και χρειάζεται να δοθεί ανάσα.
Οι  ρυθμίσεις που ανακοινώσατε, κ. Σαμαρά, κάθε άλλο παρά διοχετεύουν οξυγόνο.
Καμία από αυτές δεν υπακούει στις προεκλογικές και πολιτικές δεσμεύσεις του κόμματός μας.
Βαλτοί ή μόνο άσχετοι με το τι συμβαίνει στην αγορά ή που ήρθαν από τον… Άρη,  μπορούσαν να αποφασίσουν αυτές τις ρυθμίσεις, όπου ο παραλογισμός ξεπερνάει ακόμη και την πιο ακραία φαντασία, είπε ο Γ.Γ. του ΧΡΙ.Κ.Ε. και κατέληξε:
Μόνον οι υπάλληλοι της ξένης τρόικας, και πάντως όχι εκπρόσωποι του ελληνικού λαού που αφουγκράζονται την αγωνία και την απόγνωση που ζει το κάθε μαγαζί, η κάθε επιχείρηση από τη μικρή και τη μικρομεσαία ακόμη και τη μεγάλη θα μπορούσαν να αποφασίσουν τη ρύθμιση που ανακοίνωσε η κυβέρνηση Σαμαρά, Βενιζέλου, Κουβέλη για τις οφειλές στην εφορία, στο ΙΚΑ και στα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και για τα στεγαστικά δάνεια που δεκάδες χιλιάδες νοικοκυριά δεν μπορούν να πληρώσουν.

ΝΕΑ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΓΙΑ ΡΥΘΜΙΣΕΙΣ ΔΑΝΕΙΩΝ

Τέλος όπως υποσχέθηκε στους συγκεντρωθέντες επιχειρηματίες των ΜΜΕ, το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ Κόμμα Ελλάδος,  κατέθεσε ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό.
Ο Γεν. Γραμματέας του «ΧΡΙ.Κ.Ε.» κ. Νίκος Νικολόπουλος ζητάει να μάθει γιατί δεν έγιναν δεκτές οι προτάσεις των Ελλήνων Χριστιανοδημοκρατών που ταυτίζονται με τις δεσμεύσεις της Νέας Δημοκρατίας καθώς και του προέδρου του Εμπορικού και Βιομηχανικού Επιμελητηρίου Κων. Μίχαλου, οι οποίες προέβλεπαν κεφαλαιοποίηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών μέχρι το 2018 με τη δέσμευση της καταβολής των τρεχουσών εισφορών και υποχρεώσεων στην εφορία και γιατί υιοθετήθηκαν οι ρυθμίσεις της Τρόικα όπου ο παραλογισμός τους ξεπερνάει ακόμη και την πιο ακραία φαντασία και μόνον ως κοροϊδία μπορεί να εκληφθεί  και όχι ως διευκόλυνση .

Πιο συγκεκριμένα το ΧΡΙΣΤΙΑΝΟΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ κόμμα ζητάει να πληροφορηθεί από τα κυβερνητικά χείλη:
  • Ποια επιχείρηση έχει την δυνατότητα να πάρει εγγυητική επιστολή, που σημαίνει μετρητά;
  • Ποιος λογιστής θα βάλει  την υπογραφή του, βεβαιώνοντας ότι και αύριο η επιχείρηση θα έχει δουλειά και θα μπορεί να πληρώνει;
  • Ποιος έλληνας εισαγγελέας θα βρεθεί να κλείσει στη φυλακή πολίτη που χρωστάει 2 και 5.000 ευρώ;
  • Πως είναι δυνατόν όποιος έχει ενταχθεί σε ρύθμιση στο παρελθόν με λιγότερες δόσεις να συνεχίζει να πληρώνει κανονικά και να μην μπορεί να μπει στη νέα ευνοϊκότερη ρύθμιση των 48 δόσεων;
Δηλαδή ο συνεπής πληρώνει την συνέπεια του;

  • Πως είναι δυνατόν τα στεγαστικά δάνεια που θα μπορούν να μπουν στη ρύθμιση να είναι μόνον τα ενήμερα και όχι τα ληξιπρόθεσμα;
  • Είναι ή δεν είναι τρελό αφού αυτός που έχει ενήμερο δάνειο, σημαίνει ότι μπορεί και το πληρώνει;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου