Παρασκευή 31 Μαΐου 2013

Οι 5 σοβαρότατοι κίνδυνοι που ενέχει η αποτρίχωση των γεννητικών οργάνων

Καθώς το καλοκαίρι πλησιάζει, ολοένα και περισσότερες γυναίκες (και άντρες) αναμένεται να «ξεφορτωθούν» το τρίχωμα των γεννητικών οργάνων τους, χωρίς όμως να λαμβάνουν υπόψη τις αρνητικές επιπτώσεις αυτής της πρακτικής.


Ο ανελέητος πόλεμος του δυτικού κόσμου ενάντια στο τριχωτό του σώματος συνεχίζεται, με την αφαίρεση του τριχώματος (ολοκληρωτικής ή μερικής) των γεννητικών οργάνων να κερδίζει σε δημοφιλία και στα δύο φύλα ανεξαρτήτως ηλικίας: σύμφωνα με πρόσφατη έρευνα του Κέντρου Σεξουαλικής Υγιεινής του Πανεπιστημίου της Ιντιάνα, όσο πιο νέα η γυναίκα τόσο πιθανότερο είναι να προχωρήσει σε αποτρίχωση των απόκρυφων σημείων της.

Εν τω μεταξύ, θορυβημένες οι αρμόδιες σε ζητήματα υγείας υπηρεσίες των ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει σχετική διαφημιστική εκστρατεία με σκοπό τη γνωστοποίηση των αρνητικών συνεπειών της δημοφιλούς κοσμητικής επέμβασης.

Αυτοί είναι λοιπόν οι πέντε σοβαροί κίνδυνοι που διατρέχει η υγεία μας ως συνέπεια της αποτρίχωσης του εφηβαίου ή της ανδρικής βουβωνικής χώρας:

-Εξάπλωση των σεξουαλικά μεταδιδόμενων μολύνσεων: νέοι ιοί έχουν ανακαλυφθεί, όπως ο MVC, οι οποίοι μεταδίδονται μέσω του ξυραφιού, ειδικά όταν αυτό έχει προηγουμένως χρησιμοποιηθεί σε άλλα σημεία του σώματος. Επίσης, η απάλυνση της επιδερμίδας σε εκείνη την περιοχή μετά το ξύρισμα, απόρροια της υγρασίας και του ερεθισμού που προκαλεί το ξυράφι, αποτελεί πρώτης τάξεως συνθήκη για τη δημιουργία «θερμοκηπίου» ευδοκίμησης βακτηρίων, όπως ο στρεπτόκοκκος, ο σταφυλόκοκκος και ο έρπης.

-Τραυματισμοί: ερευνητές στον τομέα της ουρολογίας αναφέρουν ότι, στο διάστημα 2002-2010, οι τραυματισμοί κατά την αποτρίχωση έχουν αυξηθεί πέντε φορές πάνω. Τα είδη τραυματισμού κυμαίνονται από εξωτερικές αμυχές, σχισίματα, κοψίματα, εσωτερικά και εξωτερικά, μέχρι και σοβαρούς ακρωτηριασμούς (αθέλητες περιτομές και κλειτοριδεκτομές).

-Κόστος: αν συνυπολογίσετε τα έξοδα περιποίησης του τριχωτού των γεννητικών οργάνων σας, θα ανακαλύψετε πως δεν πρόκειται για καθόλου ευκαταφρόνητα ποσά, καθώς η δημοφιλία της αποτρίχωσης και των λοιπών μεθόδων καλλωπισμού έχει οδηγήσει σε υπερτίμηση των προσφερόμενων υπηρεσιών.

-Πολιτισμικός αντίκτυπος: τι μήνυμα περνάει η μαζική βιομηχανία διαμόρφωσης προτύπων με το να προάγει την εικόνα ενός αποτριχωμένου εφηβαίου; Δεν παραπέμπει ευθέως στην αισθητική της βιομηχανίας του πορνό, στη χειραγώγηση του γυναικείου σώματος; Γνωρίζετε ότι στις ΗΠΑ ακόμη και οκτάχρονα κορίτσια επιδίδονται μόνα τους (με πολλούς κινδύνους) ή προσφεύγοντας στα κέντρα αισθητικής σε αποτριχωτικές μεθόδους;

-Εξελικτικός αντίκτυπος: γνωρίζετε ότι αφαιρώντας το τριχωτό των γεννητικών οργάνων σας χάνετε δίχως να το γνωρίζετε ένα σημαντικό δαρβινικό πλεονέκτημα; Ότι οι τρίχες λειτουργούν ως παγιδευτές ορμονών (φερομόνων και άλλων) που σας βοηθούν να «κρεβατωθείτε»; Όπως επίσης ότι συγκρατούν τη βρομιά και άλλους επικίνδυνους μικροοργανισμούς μακριά από σημεία ευκόλως μολύνσιμα;

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου