Τετάρτη 29 Μαΐου 2013

Χρήστος Ζώης: « Ο κόσμος δεν πείθεται στο προωθούμενο δίπολο Δεξιάς – Αριστεράς»

Σημεία από την χθεσινή εμφάνιση του Προέδρου του Κόμματος «Νέα ΜΕΡΑ» κ. Χρήστου Ζώη στο «Αποκαλυπτικό Δελτίο» με τον Άκη Παυλόπουλο:


Τοποθέτηση του Προέδρου της Νέας ΜΕΡΑς κ. Χρήστου Ζώη για την εικόνα που παρουσιάζει η τρικομματική κυβέρνηση μετά την συνάντηση των τριών αρχηγών:
-Υπάρχουν δυο διαφορετικής τάξεως ζητήματα: το ένα είναι επί της ουσίας που έχει να κάνει με το αντικείμενο της δήθεν διαφοράς, αν έχει ανάγκη η χώρα και η έννομη τάξη από ένα αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου και το άλλο το ζήτημα έχει να κάνει κατ' εμέ όπως υποπτεύομαι, και δεν ανήκω στους συνομοσιολόγους, με μια τακτική που έχει ως στόχο την περαιτέρω πόλωση και την αναβίωση παλιών διλημμάτων Αριστεράς – Δεξιάς. Δηλαδή να περάσουμε κατά ένα τρόπο, τεχνητά, από το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο, στο παλαιό δοκιμασμένο δίπολο Αριστερά – Δεξιά.
Το λέω αυτό και λυπάμαι που το λέω σήμερα και δεν θα ήθελα, γιατί χθες είδα την Κυριακάτικη «Αυγή» να έχει στο πρωτοσέλιδό της ότι «τελικά το δίλλημα είναι Δεξιά – Αριστερά».
Φαίνεται ότι στον ίδιο μύλο ρίχνουν νερό τα δύο, αυτή την ώρα, μεγάλα κόμματα που εκφράζουν το δίπολο Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο.
Γιατί, δεν επιτυγχάνονται οι συσπειρώσεις που θα δώσουν αυτοδυναμία. Γιατί, φαίνεται ότι ο κόσμος δεν τσιμπάει .
Γιατί ο κόσμος, πέρα από το Μνημόνιο δογματικά αλλά και από το Αντιμνημόνιο το οποίο δεν συνοδεύεται από κάποια πρόταση, θέλει προτάσεις. Όσο δεν τις ακούει γιατί οι πρωταγωνιστές του Μνημόνιο – Αντιμνημόνιο δεν τις δίνουν, θα αναβιώσουν άλλα διλλήματα.

Χρήστος Ζώης για το αντιρατσιστικό σχέδιο νόμου: «Λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο»
-Εμείς πιστεύουμε ότι είναι μια λάθος συζήτηση σε λάθος χρόνο. Κατά την γνώμη μας είναι απαράδεκτο να ποινικοποιείται η έκφραση της γνώμης. Εμείς θεωρούμε ότι το νομικό οπλοστάσιο είναι επαρκές.
Το ότι πρέπει να εκδηλώσουμε με κάθε τρόπο ότι στεκόμαστε απέναντι σε πολιτικές που έχουν μια ρατσιστική κατεύθυνση και ένα ρατσιστικό περιεχόμενο, είναι επίσης σαφές.
Αναρωτιέμαι όμως, με ποιο τρόπο μπορεί κανείς να ποινικοποιήσει την έκφραση άποψης.
Να  σας θυμίσω ότι κατά την προηγούμενη Κοινοβουλευτική περίοδο ήρθε με άλλο πρόσημο, την έλεγαν «εχθροπάθεια» τότε. Δεν πέρασε, την πρωτοβουλία αυτή την είχε πάρει ο κ. Καστανίδης, έφτασε ως την Βουλή και τη μάζεψαν. Γιατί υπάρχουν ζητήματα τα οποία είναι δύσκολο κανείς να τοποθετηθεί με σαφήνεια κα ανοίγεις περισσότερες πληγές από αυτές που υποτίθεται πηγαίνεις να αντιμετωπίσεις.
Στην προσπάθεια  της πρόσκαιρης κατάκτησης επικοινωνιακών πόντων από δύο εταίρους που προφανώς δεν μπορούν να εξηγήσουν στην κομματική τους βάση την ανενδοίαστη συμπόρευσή τους με τη Νέα Δημοκρατία, στη λογική ενός προγράμματος μνημονίου, εμείς δεν ανταποκρινόμαστε, δεν θα ρίξουμε νερό στο μύλο μιας τέτοιας προσπάθειας.
Αυτή η προσπάθεια είναι καθαρά επικοινωνιακή.
Δεν μπορώ να εξηγήσω μάλιστα, την ώρα που υποτίθεται κατά δικιά τους δήλωση «ότι τα πράγματα αρχίζουν να βαίνουν καλώς» και δημιουργείται ένα κλίμα αισιοδοξίας, δηλαδή ότι  αντιμετωπίστηκαν τα προβλήματα τα οικονομικά, ότι μπήκε η χώρα σε ένα δρόμο γιατί τώρα βρήκαν ένα λόγο διένεξης μεταξύ τους;
Εδώ μπορείτε να δείτε ολόκληρη τη συνέντευξη του Προέδρους της Νέας ΜΕΡΑς στο "Αποκαλυπτικό Δελτίο"

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου