Κυριακή 21 Οκτωβρίου 2012

Oι αλλαγές που θα επιφέρει η εξέλιξη στον άνθρωπο σε χίλια χρόνια

Η εξέλιξη έχει αλλάξει το πρόσωπο, το σώμα αλλά και τον εγκέφαλό μας και πολλές φορές η σύγκριση με τους μακρινούς προγόνους μας μάς εντυπωσιάζει. Η εξέλιξη όμως δεν έχει σταματήσει κι έτσι και οι μακρινοί απόγονοί μας αναμένεται να είναι διαφορετικοί από μας. 

Ειδικοί στον τομέα της ανατομίας εκτιμούν,, μιλώντας στην εφημερίδα «Sun», πως οι απόγονοί μας θα διαφέρουν από μας σε χίλια χρόνια στο εξής:

 

- Θα είναι ψηλότεροι λόγω της βελτιωμένης διατροφής και της προόδου της ιατρικής, με την ίδια λογική που σήμερα ο μέσος Αμερικανός είναι μια ίντσα ψηλότερος από τον Αμερικανό του ΄60. 

- Το έντερό του θα είναι μικρότερο ώστε να μην απορροφά τόσα λίπη και τόση ζάχαρη, ένας φυσικός τρόπος αποφυγής της παχυσαρκίας. 

- Εάν χειροτερέψει η ανδρική γονιμότητα, οι άνδρες θα έχουν μικρότερους όρχεις 

- Τα άκρα που έχουν μεγαλύτερη χρήση θα αλλάξουν δραματικά. Τα χέρια και τα δάχτυλα θα γίνουν μακρύτερα για να περιορίσουν την ενέργεια που απαιτείται για να φτάσουν πιο μακριά ενώ οι νευρικές απολήξεις θα αυξηθούν λόγω της μεγαλύτερης χρήσης συσκευών όπως τα iPhone, που χρειάζονται σύνθετο συντονισμό χεριού και ματιού. 

- Ο εγκέφαλος θα μικρύνει, ίσως επειδή διαδικασίες όπως η απομνημόνευση θα γίνονται από τους υπολογιστές μας. 

- Τα μάτια θα είναι μεγαλύτερα επειδή το στόμα θα μικρύνει. «Η επικοινωνία θα στηρίζεται στις εκφράσεις του προσώπου και τις κινήσεις των ματιών», λέει ο Cary Cooper από το Πανεπιστήμιο του Λάνκαστερ. 

- Τα δόντια θα είναι λιγότερα καθώς η πιο μαλακή τροφή χρειάζεται λιγότερο μάσημα. «Αν έχουμε στη διατροφή μας πολλές υγρές ουσίες και χάπια στο μέλλον, το οποίο σημαίνει λιγότερα δόντια και πιο μικρά σαγόνια», εκτιμά ο οδοντίατρος Dr Stemmer.

- Οι απόγονοι μας είναι πιθανό να έχουν… διπλοσάγονο. «Τα σώματά μας ήταν σχεδιασμένα για να καταναλώνουμε λιγότερο φαγητό και να χρησιμοποιούμε περισσότερη ενέργεια απ’ ό,τι απαιτεί το σύγχρονο lifestyle», λέει ο πλαστικός χειρουργός Rajiv Grover.

- Όλοι θα έχουν την ίδια μύτη επειδή το κλίμα δεν θα επηρεάζει τη διαμόρφωση μικρών ή μεγάλων ρουθουνιών, λόγω των κλιματιστικών και της θέρμανσης. 

- Τα ζεστά ρούχα και η θέρμανση προκαλούν μικρότερη τριχοφυΐα αλλά θα υπάρχουν και περισσότερες ρυτίδες. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου