Παρασκευή 26 Οκτωβρίου 2012

Ο Βορίδης ψυχαναλύει τον... ΣΥΡΙΖΑ! (Βίντεο)

Εξέπληξε άπαντες σήμερα ο Μάκης Βορίδης, αναδεικνύοντας ένα ακόμη ταλέντο του. Έτσι λοιπόν, από το βήμα της Βουλής, ο πρώην υπουργός, πέρα από την επαγγελματική -δικηγορική- ιδιότητά του, καθώς και την πολιτική, τη βουλευτική εν προκειμένω, αποκάλυψε την αντίστοιχη... ψυχαναλυτική, καθώς διαπίστωσε τον... ταυτοτικό διχασμό που ΣΥΡΙΖΑ, που αποτελεί «ένα ιμιτασιόν ΚΚΕ»!

Μιλώντας στο πλαίσιο της συζήτησης του νομοσχεδίου για την κατάργηση του ελάχιστου ποσοστού συμμετοχής του Δημοσίου στις ΔΕΚΟ, ο κ. Βορίδης σημείωσε, «το πρόβλημα σας είναι ότι δεν θέλετε να γίνει καμία αποκρατικοποίηση ποτέ, γιατί στην πραγματικότητα είστε ένα ιμιτασιόν ΚΚΕ. Και διερωτώμαι όταν υπάρχει το ορίτζιναλ ΚΚΕ τι το θέλουμε το ιμιτασιόν;»,ξεσηκώνοντας «θύελλα» αντιδράσεων από τους... ακούσια ψυχαναλυόμενους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονταν εντός της αιθούσης.

Η αλήθεια είναι ότι ο κ. Βορίδης, επιστρατεύοντας την ανατίλεκτη ευφυία του, τη δεδομένη ευγλωττία του, καθώς και το πρόδηλα κομψό αστικό προφίλ του, επεδίωξε και πέτυχε, μέσα στο  χρόνο, να μεταβεί από ακραίες στάσεις και πρακτικές, σε σαφώς μετριοπαθέστερες θέσεις. Ως εκ τούτου, είναι εύλογο ότι για να διαβεί το δικό του Ρουβίκωνα, ο πρώην υπουργός θα διαπραγματεύθηκε, απ' ό,τι φαίνεται επιτυχώς, με τις σύνθετες ψυχολογικές διεργασίες που απαιτεί και προϋποθέτει κάθε δραστική μεταλλαγή σε προσωπικό επίπεδο.


Αν λοιπόν οι υπολογισμοί μας είναι ορθοί, ίσως στον ΣΥΡΙΖΑ να χρειάζεται να λάβουν σοβαρά τα λεγόμενα του κ. Βορίδη. Ενδέχεται η προσωπική -πολιτική- «οβιδιακή μετάλλαξή του», να τον προίκισε με ξεχωριστή ψυχαναλυτική δεινότητα. Αν λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ όντως θέλει να είναι κάτι που δεν μπορεί, ένα ορίτζιναλ ΚΚΕ δηλαδή, ίσως ο Μάκης Βορίδης είναι ο πλέον κατάλληλος για να διαπιστώσει αυτόν τον ταυτοτικό διχασμό.




Π.Σ. 

http://newpost.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου