Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

Πρώτη επιλογή τα ελληνικά ομόλογα τους τελευταίους μήνες

Hot story αποτελούν τα ελληνικά ομόλογα τους τελευταίους μήνες, με τα hedge funds να αγοράζουν Ελλάδα, την ώρα που η χώρα βρίσκεται αντιμέτωπη με μια πρωτοφανή κρίση.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Wall Street Journal, από τότε που η Ελλάδα ολοκλήρωσε την αναδιάρθρωση του χρέους της, πολλά hedge fund, κυρίως αμερικάνικά, επιλέγουν τα ελληνικά ομόλογα, με τις τιμές να ενισχύονται.



Το hedge fund, Third Point LLC που εδρεύει στη Νέα Υόρκη, θριαμβολογούσε για την Ελλάδα σε επιστολή της προς τους επενδυτές νωρίτερα αυτό το μήνα, επισημαίνοντας και την ευελιξία των ομολόγων της Πορτογαλίας.
«Περιμέναμε από την Ελλάδα ότι θα κρατήσει ψηλά το κεφάλι και να προχωρήσει σε μια παρόμοια μεταμόρφωση», αναφέρει η Third Point.

Στους αγοραστές, συμπεριλαμβάνεται και η Greylock Capital Management, fund της Νέας Υόρκης, το οποίο ειδικεύεται στο distressed debt, το οποίο δήλωνε bullish για την Ελλάδα εδώ και μήνες, ενώ στο ελληνικό χρέος επένδυσε και η Fir Tree Partners, η οποία διαχειρίζεται 8 δισ. δολ.

Eνδεικτικό του κλίματος είναι και το σχόλιο της Wall Street Journal. «Ένα από τα πιο καυτά θέματα των τελευταίων μηνών ήταν τα ομόλογα μίας χώρας που έχει κλονιστεί τόσο πολύ από την οικονομική και κοινωνική αναταραχή που ένα νέο-ναζιστικό κόμμα βρίσκεται τρίτο στις δημοσκοπήσεις. Έτσι είναι: τα hedge funds αγοράζουν ελληνικά ομόλογα».

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου