Δευτέρα 22 Οκτωβρίου 2012

“Τύμπανα” πολέμου ανάμεσα σε Βόρεια και Νότια Κορέα


notrh-korea-generals
Η ένταση ανάμεσα στην Βόρεια και τη Νότια Κορέα χτυπάει πάλι κόκκινο.
Όπως ανακοίνωσε πριν από λίγο η Υπηρεσία Κεντρικών Νέων της Βόρειας Κορέας, η χώρα θα εξαπολύσει «ανελέητη και απροειδοποίητη επίθεση» με στόχο τη Νότια Κορέα, σε περίπτωση που πραγματοποιηθούν σχέδια ακτιβιστών της τελευταίας να ελευθερώσουν προπαγανδιστικά μπαλόνια, με τα οποία θα επικρίνεται το καθεστώς της βορείου γείτονά της. Την πράξη αυτή θεωρούν οι αρχές της βορείου Κορέας ως αιτία πολέμου.


Ο Υπουργός Άμυνας της Νοτίου Κορέας υποβάθμισε τις απειλές της Βόρειας Κορέας, λέγοντας πως και στο παρελθόν διατυπώθηκαν αλλά δεν εφαρμόσθηκαν, ενώ απείλησε με αντίποινα αν το έδαφος της χώρας δεχθεί επίθεση.
Οι οργανωτές της εκστρατείας «ενημέρωσης» του βορειοκορεατικού λαού εμφανίζονται παρόλα αυτά αποφασισμένοι να προχωρήσουν στην εκτόξευση των επίμαχων μπαλονιών.
Θυμίζουμε, ότι η Βόρεια και η Νότια Κορέα εξακολουθούν να βρίσκονται επισήμως σε κατάσταση πολέμου από το τέλος της μεταξύ τους σύρραξης το 1953 και ότι οι εκατέρωθεν απειλές πολέμου με αφορμή εδαφικές, κυρίως, διαφορές δεν αποτελεί σπάνιο φαινόμενο.

http://ysterografa.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου