Τετάρτη 24 Οκτωβρίου 2012

«Τα χαλάνε» στη μοιρασιά της κρατικής επιχορήγησης

«Στα μαχαίρια» βρίσκονται τα πολιτικά κόμματα για τον τρόπο με τον οποίο θα γίνει η κατανομή των πιστώσεων της κρατικής επιχορήγησης. Στον ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρει το protothema.gr, υποστηρίζουν ότι το ΠΑΣΟΚ θέλει να πάρει τη χρηματοδότηση του δεύτερου εξαμήνου του 2012 σαν να έχει ποσοστό 44% του 2009 και όχι ως κόμμα του 13%, του ποσοστού που συγκέντρωσε στις εκλογές του Ιουνίου. Ουσιαστικά η Ιπποκράτους ζητά να πάρει 4,2 εκατ. ευρώ.


Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Ευάγγελος Βενιζέλος επικαλείται το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων, που ορίζει ότι τα κόμματα πληρώνονται με βάση το ποσοστό που έχουν την 1η Ιανουαρίου κάθε έτους.

Ο νόμος Ραγκούση άλλαξε τον τρόπο πληρωμής και πλέον τα χρήματα δίνονται σε τέσσερις δόσεις ανά τρίμηνο, έτσι ώστε να μπορεί η χρηματοδότηση να αποτυπώνει τη λαϊκή βούληση.

Όπως τονίζουν από τον ΣΥΡΙΖΑ, αν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιμείνουν, τα κόμματα Ανεξάρτητοι Έλληνες, Χρυσή Αυγή και ΔΗΜΑΡ δεν θα πάρουν ούτε ένα ευρώ, τη στιγμή που κατά την άποψη της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα έπρεπε να πάρουν από 1,7 έως 1,2 εκατ. το καθένα.

Κατά τους υπολογισμούς που έχουν κάνει τα στελέχη του Συνασπισμού, αν το ΠΑΣΟΚ λάβει τη δόση των 4,2 εκατ. ευρώ, ο ΣΥΡΙΖΑ θα «χάσει» περίπου 2 εκατ. ευρώ και η ΝΔ 660.000 ευρώ, προς όφελος του ΠΑΣΟΚ, του ΚΚΕ και του ΛΑΟΣ.


epikaira.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου