Πέμπτη 25 Οκτωβρίου 2012

Γιώργος Παπανδρέου: «Ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια για το ΔΝΤ» (Βίντεο)

Με κρυφή κάμερα κατέγραψαν τον Γιώργο Παπανδρέου κατά τη διάρκεια ομιλίας του σε φοιτητές στο Πανεπιστήμιο του Χάρβαρντ. Ο πρώην πρωθυπουργός εμφανίστηκε άνετος και χαλαρός να απολαμβάνει τη διάλεξη...

Ωστόσο, το κλίμα φαίνεται να αλλάζει όταν μία ελληνίδα φοιτήτρια του απευθύνει μία ερώτηση για το παρασκήνιο της ένταξης της Ελλάδας στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, με αφορμή όσα υποστηρίζει στο βιβλίο του «Το άγνωστο παρασκήνιο της προσφυγής στο ΔΝΤ», ο Παναγιώτης Ρουμελιώτης, πρώην εκπρόσωπος της χώρας στο ΔΝΤ. 

Σύμφωνα με τον κ. Ρουμελιώτη, η χώρα οδηγήθηκε στο Μνημόνιο χωρίς να επιδιώξει εξαρχής αναδιάρθρωση του χρέους με αποτέλεσμα να καταρρεύσει η οικονομία.

Από την πλευρά του, απαντώντας στην Ελληνίδα φοιτήτρια, ο κ. Παπανδρέου τονίζει πως όσα γράφει ο κ. Ρουμελιώτης δεν είναι μακριά από την αλήθεια, αλλά δε μπορούσε να ξέρει όλη την αλήθεια. 

«Είδε μόνο τη μια πλευρά του θέματος. Ζήτησα αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους αλλά ξέρετε ποιος είπε όχι; Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα. Δεν το συζητούσαν καθόλου», είπε χαρακτηριστικά ο πρώην πρωθυπουργός.

Ταυτόχρονα, ο Γιώργος Παπανδρέου υποστήριξε ξανά ότι η οικονομική κρίση αντιμετωπίστηκε όπως αντιμετωπίστηκε από την κυβέρνηση του γιατί αυτός ήταν ο μοναδικός τρόπος να μην οδηγηθεί η χώρα σε άτακτη χρεοκοπία. 

Τέλος, επανέλαβε ότι σκοπός του ήταν πρώτα απ’ όλα να βελτιώσει την εικόνα της Ελλάδας στο εξωτερικό. 


0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου