Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

ΟΝΝΕΔ: Ολοκληρώθηκε το Σεμινάριο Ανάπτυξης Επιχειρηματικών Σχεδίων


Την Τετάρτη 25 Ιανουαρίου 2012 στη  βιβλιοθήκη του OpenPlace (Μεσογείων 15), πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το σεμινάριο “Ανάπτυξη Business Plan” που διοργάνωσε ο Τομέας Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας. Την εκδήλωση προλόγισε ο υπεύθυνος του Τομέα, Θέμης Μπίμπας, που υπογράμμισε την αξιοσημείωτη προσπάθεια που καταβάλουν σήμερα οι νέοι επιχειρηματίες παρά το δυσμενές οικονομικό κλίμα.

Οι εισηγητές  κκ. Ιωάννης Μεθόδιος (τέως Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της Accenture Ελλάδος) και Αντώνης Ματσιτέλης (τέως Γενικός Διευθυντής της Johnson & Johnson Ελλάδος) ανέπτυξαν τις βασικές  έννοιες διοίκησης των σύγχρονων  επιχειρήσεων, αντλώντας παραδείγματα επιτυχών προσπαθειών τόσο από την διεθνή αγορά, όσο και από την πείρα που απέκτησαν στη μέχρι τώρα καριέρα τους. Επιπρόσθετα, ο κ. Μεθόδιος επισήμανε τη βαρύτητα που έχει ένα επιχειρηματικό σχέδιο για την ολοκλήρωση μιας επιχειρηματικής ιδέας, τις επενδυτικές ευκαιρίες που προκύπτουν μέσα στην κρίση καθώς και τους πιθανούς τρόπους χρηματοδότησης που μπορεί να έχει μία νεοσύστατη επιχείρηση. Ο κ. Ματσιτέλης με τη σειρά του, αναφέρθηκε στο ρόλο του marketing στην ανάπτυξη μιας εταιρίας, αλλά και στα λειτουργικά ζητήματα και διλήμματα που ενδέχεται να αντιμετωπίσει ένας νέος επιχειρηματίας, προτείνοντας συγκεκριμένους τρόπους διαχείρισης του ρίσκου.
Η ανάπτυξη καινοτόμων ιδεών και η μετουσίωση τους σε επιχειρηματική πράξη, παρά τις όποιες δυσκολίες επιφέρει η χρονική συγκυρία, μπορεί να αποτελέσει διέξοδο στην κρίση και να βάλει τα θεμέλια για μια νέα γενιά ανθρώπων που θα οδηγήσουν την Ελλάδα σε τροχιά ανάκαμψης.
Τομέας  Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Επιχειρηματικότητας  ΟΝΝΕΔ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου