Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

Διαψεύδει ο ΣΤΕΕΑ το δημοσίευμα της εφημερίδας ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ σχετικά με παρεμβάσεις για τη ρύθμιση ενοικίασης φορτηγών Ι.Χ.

Σχετικά με το χθεσινό δημοσίευμα στην εφημερίδα Δημοκρατία με τίτλο «Το δώρο του Ρέππα στον φίλο του αδελφού Νίκου» θέλουμε να σας γνωρίσουμε τα εξής:

Ο Σύνδεσμος Τουριστικών Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (ΣΤΕΕΑ) εκπροσωπεί σε Πανελλήνιο Επίπεδο τον Κλάδο και πρωταρχικός σκοπός του είναι η προώθηση των επαγγελματικών συμφερόντων των μελών του.



Από τα βασικά του αιτήματα για περισσότερο από 2 δεκαετίες είναι η δυνατότητα ενοικίασης φορτηγών Ι.Χ., μια υπηρεσία ευρέως διαδεδομένη  σε όλες τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αν όχι του κόσμου.

Για την ικανοποίηση αυτού του αιτήματος είχε επαφές με τους εκάστοτε αρμόδιους υπουργούς,  γενικούς γραμματείς, γενικούς διευθυντές ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΣΤΗ ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΑΥΤΩΝ ΤΩΝ ΧΡΟΝΩΝ, ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ ΧΡΩΜΑΤΙΣΜΟΥ.

Παράλληλα, είχε απευθυνθεί και  στην Πανευρωπαϊκή Ομοσπονδία Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων (Leaseurope), η οποία έκπληκτη για την αδυναμία παροχής αυτής της  υπηρεσίας στην Ελλάδα,  υπέβαλε σχετικό ερώτημα στη Διεύθυνση Ενέργειας και Μεταφορών της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Το 2010 με αφορμή αρχικά την ενσωμάτωση στο Εθνικό μας Δίκαιο της κοινοτικής οδηγίας «Μπολκενστάιν» για την απελευθέρωση των υπηρεσιών και επαγγελμάτων και στη συνέχεια τη ψήφιση του Νόμου για τις Οδικές Εμπορευματικές Μεταφορές ο ΣΤΕΕΑ επανέρχεται και ανανεώνει τις πιέσεις του.

Ακολουθούν μήνες επαφών και υποβάλλεται πληθώρα υπομνημάτων για να καταλήξουμε, τον Ιούλιο του 2011, στην τροποποίηση της Κοινής Υπουργικής Απόφασης που ορίζει τη λειτουργία των Επιχειρήσεων Ενοικιάσεως Αυτοκινήτων και στην, υπό σημαντικούς περιορισμούς, ρύθμιση του προβλήματός μας.



Η ρύθμιση αυτή δεν θεωρούμε ότι είναι επίτευγμά μας.  Χρειάστηκαν 25 χρόνια ακούραστης προσπάθειας, προσωπικών επαφών, υποβολής υπομνημάτων, πιέσεων από καταξιωμένους επιχειρηματίες του χώρου προς τα εκάστοτε αρμόδια στελέχη για να φτάσουμε σε κάποιο αποτέλεσμα.

Όσο αφορά τον κο Πέττα, αναφέρουμε ότι βρίσκεται στο χώρο για περισσότερα από 25 χρόνια, εκλέγεται σταθερά στο  ΔΣ του ΣΤΕΕΑ με οργανική θέση και η προσφορά του στον Κλάδο είναι σημαντική.  Αυτό όμως δεν σημαίνει και ότι μπορεί «εν μία νυκτί» να λύσει προβλήματα που κανένας εκπρόσωπος καμίας προηγούμενης κυβέρνησης δεν τολμούσε να «ακουμπήσει» από το φόβο των αντιδράσεων συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων.  Το πρόβλημα λύθηκε γιατί απλά είχε έρθει ο χρόνος του, γιατί υπάρχουν πιέσεις από την Ευρωπαϊκή Ένωση, γιατί η Ελλάδα έχει καθυστερήσει στην ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ και ΠΛΗΡΗ απελευθέρωση των υπηρεσιών και επαγγελμάτων, γιατί οι συναρμόδιοι υπουργοί κος Ρέππας και κος Γερουλάνος επιτέλους ρύθμισαν ένα θέμα που οι προκάτοχοι τους επί δεκαετίες δεν τόλμησαν να λύσουν και που μόνο οικονομικά και περιβαλλοντικά οφέλη προσφέρει στη χώρα.

Τελειώνοντας, διαμαρτυρόμαστε γιατί το εν λόγω δημοσίευμα είναι απολύτως ανακριβές και εμπαθές και μας θίγει. Ο ΣΤΕΕΑ λειτουργεί με απόλυτη διαφάνεια και σε καμία περίπτωση δεν συμμετέχει σε διαδικασίες διαπλοκής για την επίλυση των προβλημάτων του Κλάδου, όπως συμπεραίνεται από το δημοσίευμά σας.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου