Σάββατο 28 Ιανουαρίου 2012

«Φωτιά» βάζει ο Καρατζαφέρης στη νέα δανειακή σύμβαση

«Υπογραφή ευτελισμού, να μην περιμένουν κάποιοι» δήλωσε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης από το βήμα της Βουλής, προειδοποιώντας με σαφήνεια πως στη νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να βάλει την υπογραφή του μόνο ο Πρωθυπουργός και όχι οι πολιτικοί αρχηγοί.


«Συμφωνώ ότι η Ελλάδα πρέπει να είναι συνεπής, πιστεύω όμως ότι η νέα δανειακή σύμβαση πρέπει να υπογραφεί από τον Πρωθυπουργό. Οι έμμεσες απαιτήσεις να υπογράψουν και οι πολιτικοί αρχηγοί, θα βρουν αντιστάσεις από εμάς για λόγους αρχής» ανέφερε. 

Στην επίκαιρη ερώτηση του κυρίου Καρατζαφερη με θέμα την ακρίβεια απάντησε αντί του Πρωθυπουργού ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος, ο οποίος εξέφρασε την πεποίθηση ότι πρέπει να αποκατασταθεί η βεβαιότητα περί χειρισμών του δημόσιου χρέους, ωστόσο επεσήμανε ότι ο Έλληνας είναι ο σκληρότερα εργαζόμενος μισθωτός και διαμήνυσε με νόημα «αντικείμενα σωφρονισμού δεν πρόκειται να γίνουμε». 

Ο κύριος Πάγκαλος ανέφερε ότι «αν δεν υπογραφούν οι σχετικές συμφωνίες για το PSI και τη νέα δανειακή σύμβαση, δεν μπορούμε να δώσουμε μία έντιμη και τίμια απάντηση στους πολίτες, που υποφέρουν και περιμένουν να δουν κάποιο φως» και άφησε σαφείς αιχμές κατά της ΝΔ αλλά και της Αριστεράς που ασκεί κριτική στην κυβέρνηση τονίζοντας χαρακτηριστικά «Δεν πρέπει να υπονομεύουμε τον εαυτό μας, πρέπει να αγαπάμε την πατρίδα μας, να μην τη συκοφαντούμε, να σεβόμαστε τους θεσμούς και τους νόμους, πολλές φορές πιστεύω ότι κάποιοι έξω αλλά και μέσα σε αυτή την αίθουσα, δεν το έχουν κατανοήσει αυτό πλήρως». Σχετικά με το θέμα της ακρίβειας υπογράμμισε την ανάγκη να ληφθούν και άλλα θεσμικά μέτρα για την προστασία των καταναλωτών. 

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου