Κυριακή 22 Ιανουαρίου 2012

Τι κάνει σήμερα η Στέλλα Κονιτοπούλου;

Η Στέλλα Κονιτοπούλου γεννήθηκε και έζησε στη Νάξο μέχρι τα έξι της χρόνια. Δίπλα στη μητέρα της, τη γνωστή τραγουδίστρια, Αγγελική Κονιτοπούλου, η Στέλλα γνώρισε και αγάπησε το ελληνικό τραγούδι.
 


Γι’ αυτό και στην ηλικία των 8 ετών γράφτηκε στο Εθνικό Ωδείο. Αποφοίτησε στα δεκαέξι έχοντας σπουδάσει ορθοφωνία, σολφέζ και τραγούδι. Βέβαια, από τα 13 χρόνια άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικό στέκι της εποχής στο πλευρό της υπόλοιπο οικογένειάς της και δύο χρόνια αργότερα συμμετείχε στο δίσκο «Νησιώτικα Ν.1» με το Γιάννη Πάριο.


Το 1982 κυκλοφόρησε την πρώτη της προσωπική δουλειά σε τραγούδια του θείους της, Γιώργου Κονιτόπουλου και δύο χρόνια αργότερα κυκλοφόρησε τα «Γλετζέδικα της προσφυγιάς», ένα δίσκο με παραδοσιακά σμυρνέικα τραγούδια που αφιερώθηκε στο πρώτο προσφυγικό συνέδριο του 1984.


Περνούν τα χρόνια και η Στέλλα Κονιτοπούλου εδραιώνεται στο νησιώτικο ελληνικό τραγούδι. Κάθε χρόνο κυκλοφορούσε μία δουλειά και παράλληλα συμμετείχε και σε δουλειές συναδέλφων της. Γι’ αυτό εκτός από τις πολλές προτάσεις για εμφανίσεις που είχε στην Ελλάδα, της έγιναν και αρκετές από το εξωτερικό. 




Έτσι, πραγματοποίησε συναυλίες σε Ολλανδία, Βέλγιο, Γερμανία, Κύπρο και Αμερική με τους ομογενείς να την υποδέχονται με μεγάλη χαρά. Συμμετείχε μάλιστα και σε πολιτιστικές εκδηλώσεις και εδραιώθηκε ως η εκπρόσωπος της οικογενειακής της παράδοσης.


Τον Απρίλιο του 2002 της απονεμήθηκε το βραβείο «ΑΡΙΩΝ» για τον καλύτερο δίσκο παραδοσιακής μουσικής
Η Στέλλα Κονιτοπούλου γενικότερα δε χρειάζεται συστάσεις. Συνεχίζει τη μουσική παράδοση με ήθος και συνέπεια και με το ίδιο μεράκι. Και το σημαντικότερο κρατάει άριστες ισορροπίες ανάμεσα σε οικογένεια και καριέρα.


Τον Ιούλιο, όπως λέει στο newsbeast.gr κυκλοφόρησε μία ακόμη δισκογραφική δουλειά με τίτλο «Διάφανα Νερά». Αυτή την περίοδο δεν τραγουδά σε κάποιο μαγαζί αλλά κάνει επιλεκτικές εμφανίσεις κυρίως στην επαρχία.


«Είναι πάρα πολύ χάλια τα πράγματα στη δική μας τη δουλειά. Εγώ τα βιώνω αυτά από το 2007. Ο κόσμος πεινάει και κοιτάει τα βασικά. Δεν θα κοιτάξει πώς να βγαίνει συνέχεια έξω αλλά θα κοιτάξει πώς να σώσει το σπίτι του», λέει χαρακτηριστικά η τραγουδίστρια.





Για να τονίσει: «Η κρίση μας έχει επηρεάσει όλους. Προσέχουμε πως θα ξοδέψουμε και πως θα ζήσουμε από δω και πέρα. Αλλά να ξέρετε ένα πράγμα: “Μας άνοιξε τα μάτια και μας έκανε να μην σπαταλάμε πέρα από αυτά που πραγματικά διαθέτουμε”».


Στον ελεύθερο χρόνο της η Στέλλα Κονιτοπούλου παίζει τένις με την κόρη της, η οποία σπουδάζει στη Φιλοσοφική. Διαβάζει, παρακολουθεί την επικαιρότητα και φυσικά, όπως κάθε άλλη σύζυγος και νοικοκυρά, μαγειρεύει.


«Κάποτε λέγαμε να σπουδάσουμε τα παιδιά μας για να βρουν μία αξιοπρεπή δουλειά και τώρα όσα πτυχία και να έχουν, τα περισσότερα είναι άνεργα», λέει για να εξηγήσει την ανησυχία που έχει για το μέλλον του παιδιού της και όχι μόνο. «Γι’ αυτό ελπίζω όλα τα παιδιά του κόσμου να βρουν το δρόμο τους. Και όσα θέλουν να ασχοληθούν με τη μουσική, να το κάνουν. Αρκεί να έχουν σκεφτεί τις δυσκολίες του επαγγέλματος».


www.newsbeast.gr

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου