Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Προς διαγραφή ο Χρυσοχοϊδης



Η συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΠΑΣΟΚ στις 2 Φεβρουαρίου, ενδεχομένως να σηματοδοτήσει την πρώτη «μάζωξη» του κορυφαίου οργάνου του Κινήματος, χωρίς πλέον τον  Μιχάλη Χρυσοχοϊδη στις τάξεις του.

Στο περιβάλλον του Γιώργου Παπανδρέου, αλλά και ευρύτερα μεταξύ των στελεχών του ΠΑΣΟΚ επικρατεί έντονος εκνευρισμός για τη στάση του Υπουργού Ανάπτυξης, ο οποίος, μετά τις προ εβδομάδων προσωπικές επιθέσεις που εξαπέλυσε κατά του Γιώργου Παπανδρέου, και την προχθεσινή δημόσια παραδοχή ότι… δεν είχε διαβάσει το Μνημόνιο, επανήλθε σήμερα στο «Mega», υποστηρίζοντας πως ο ίδιος και οι υπόλοιποι υπουργοί κλήθηκαν να υπογράψουν το Μνημόνιο «με το πιστόλι στον κρόταφο».

Αυτό το νέο «χτύπημα» από τον Μιχάλη Χρυσοχοϊδη φαίνεται να είναι η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι, καθώς ο άλλοτε Γραμματέας του ΠΑΣΟΚ μετράει πλέον περισσότερους «εχθρούς» από όσους φανταζόταν στο εσωτερικό του Κινήματος, τη στιγμή μάλιστα που έχει εκδηλώσει την πρόθεση να διεκδικήσει την ηγεσία, μετά τον Γιώργο Παπανδρέου.

Δεν είναι πάντως λίγοι εκείνοι που επισημαίνουν ότι ενδεχομένως ο Μιχάλης Χρυσοχοϊδης ωθεί τα πράγματα σε ολική ρήξη με το σημερινό ΠΑΣΟΚ, ώστε να τεθεί εκτός Κινήματος, και να έχει την ευχέρεια να ακολουθήσει αυτόνομη πορεία. Προλαμβάνοντας ενδεχομένως… άλλους ενδιαφερόμενους.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου