Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Αποικία “η Ελλάς”!


Παίρνουν όλα τα κοιτάσματα υδρογονάθρακα, με ένα απλό άρθρο της δανειακής σύμβασης!
Τα άρθρα της δανειακής σύμβασης κανείς δεν τα ξέρει εξ ολοκλήρου καθώς και τι συμφωνίες περιλαμβάνει μέσα αυτή. Ωστόσο είναι βέβαιο, πως μέσα σε αυτή θα περιλαμβάνεται και η επέκταση του άρθρου 13, της συμφωνίας από την Σύνοδο Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, η οποία υποθηκεύει το συνόλο των κοιτασμάτων υδρογονανθράκων της Ελλάδας, καθώς τα εκχωρεί απ ευθείας στους ξένους δανειστές!

Η συζήτηση μάλιστα που γίνεται τώρα, είναι αν τα χρήματα από τα κοιτάσματα θα πηγαίνουν σε κάποιο ταμείο και θα τα λαμβάνουν από εκεί οι δανειστές ή θα αναλάβουν απ ευθείας οι ίδιοι την εκμετάλλευση των κοιτασμάτων!
Αυτό στην ουσία σημαίνει οτι…

θα κοστολογούν οι ίδιοι την τιμή που θα αγοράζουν το ελληνικό πετρέλαιο ή το φυσικό αέριο και μετά θα το πωλούν σε όποια τιμή θέλουν αυτοί!
Τα παραπάνω, βασίζονται σε ρεπορτάζ του defnecenet, το οποίο επικαλείται πηγές και μέσα από το υπουργείο Οικονομικών.
ΌΛΑ αυτά θα συμπεριληφθούν σε επέκταση του άρθρου 13, του Κειμένου Συμπερασμάτων της Συνόδου Κορυφής της 27ης Οκτωβρίου, το οποίο επι λέξει αναφέρει ότι: «Greece commits future cash flows from project Helios or other privatisation revenue in excess of those already included in the adjustment programme to further reduce indebtedness of the Hellenic Republic by up to 15 billion euros with the aim of restoring the lending capacity of the EFSF»
Με λίγα λόγια ..αποικία!

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου