Παρασκευή 27 Ιανουαρίου 2012

Σύνοδος Κορυφής… χωρίς Ελλάδα



Μπορεί ο Λουκάς Παπαδήμος να προετοιμάζει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που παρέχουν κοινοβουλευτική στήριξη στη μεταβατική κυβέρνησή του, με στόχο να συζητηθεί και να επιτευχθεί κοινή γραμμή ενόψει τη Συνόδου Κορυφής της Δευτέρας, φαίνεται ωστόσο ότι οι Ευρωπαίοι εταίροι της χώρας μας έχουν άλλα σχέδια.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ που δημοσιεύει το έγκυρο διεθνές πρακτορείο «Reuters», επικαλούμενο πηγές από τις Βρυξέλλες, το Βερολίνο και το Παρίσι, το ελληνικό ζήτημα δεν θα τεθεί επί τάπητος, όπως θα ανέμενε κανείς, λόγω της κρισιμότητας της κατάστασης, επειδή δεν θα είναι μέχρι τη Δευτέρα έτοιμη η σχετική έκθεση της τρόικας για τις προϋποθέσεις συμφωνίας για συνέχιση της δανειοδότησης της Ελλάδας, μέσω του Μνημονίου ΙΙ.

Η ελληνική πλευρά είχε επενδύσει σημαντικές προσδοκίες στην επικείμενη Σύνοδο Κορυφής των Βρυξελλών, προκειμένου να διαμορφωθούν οι προϋποθέσεις για να προωθηθεί πολιτική λύση στο θέμα της διαχείρισης της κρίσης χρέους της Αθήνας. Έτσι ώστε να σταλούν τα κατάλληλα μηνύματα προς τους ιδιώτες κατόχους ελληνικών ομολόγων, και να δρομολογηθεί η επίτευξη τελικής συμφωνίας για το PSI, ενόψει της καταληκτικής ημερομηνίας της 13ης Φεβρουαρίου.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου