Τρίτη 24 Ιανουαρίου 2012

Δήλωση του Προέδρου ΝΕ ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ Γ. Δρακούλη: Η πολιτική λιτότητας έφερε την τάξη των «νεοάστεγων»


Η ραγδαία αύξηση των αστέγων μέχρι και ολόκληρων οικογενειών στην χώρα μας που προσπαθούν χωρίς καμία κρατική αρωγή να επιβιώσουν, είναι μια από τις συνέπειες των αδιέξοδων πολιτικών. Ακόμα και στην πόλη της Πάτρας πλέον βλέπουμε σε κεντρικούς δρόμους άστεγους, περιθωριοποιημένους από την πολιτεία, χωρίς καμία μέριμνα από την Δημοτική Αρχή που θα έπρεπε να έχει φροντίσει για τις ανάλογες υποδομές για την περίθαλψή τους.
Παρόλο που το εν λόγω φαινόμενο τείνει να λάβει ανησυχητικές διαστάσεις οι κρατικοί ιθύνοντες αυτής της κατάστασης…περί άλλων τυρβάζονται, καθώς ανεκμετάλλευτα παραμένουν εξαιτίας της πολιτικής αδράνειας και ανευθυνότητας κοινοτικά κονδύλια ύψους 20.000.000 ευρώ για τους άστεγους, από τα οποία παραπάνω από τα μισά χρήματα παραμείναν αναξιοποίητα, αφού απορροφήθηκε από την χώρα μας μόνο το 47% του κονδυλίου το οποίο θα αποτελούσε σημαντική ενίσχυση για τους άστεγους.
Επιτέλους, πρέπει να σταθούν με υπευθυνότητα στα προβλήματα που δημιούργησε η στείρα πολιτική λιτότητας η οποία «παράγει» συνεχώς την  φτώχεια και να μεριμνήσουν για τους άστεγους που είναι παραγκωνισμένοι από την κοινωνία. Όταν οι πολίτες δεν μπορούν να εξασφαλίσουν λόγω της παρατεταμένης ανέχειας βασικές ανάγκες όπως είναι η στέγη πώς θα επέλθει η ανάπτυξη στην χώρα μας; Πρέπει να μπει ένα τέλος στην πολιτική της οικονομικής εξαθλίωσης των πολιτών!
    Με εκτίμηση

Γιώργος Δρακούλης
            ΠΡΟΕΔΡΟΣ  Ν.Ε ΟΝΝΕΔ ΑΧΑΪΑΣ

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου