Σάββατο 1 Δεκεμβρίου 2012

Ο Γερμανός σύμμαχος του Τσίπρα κάνει προσφυγή κατά της βοήθειας προς την Ελλάδα


Gregor-Gysi, ALexis-Tsipras
Η Αριστερά της Γερμανίας σκοπεύει να προσφύγει ενώπιον του Ομοσπονδιακού Συνταγματικού Δικαστηρίου της χώρας κατά του ελληνικού πακέτου βοήθειας που αναμένεται να υπερψηφισθεί σήμερα από το Bundestag.

Αυτό δήλωσε ο Πρόεδρος της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος, Gregor Gysi, στην «Neue Osnabrücker Zeitung».
Ο Gysi, ο οποίος είχε προ μηνών συναντηθεί στη Γερμανία με τον Αλέξη Τσίπρα, τον οποίο και… αγκάλιαζε πολιτικά, ισχυρίσθηκε, κάτι που θα αποτελέσει και την βάση της προσφυγής, ότι τόσο η μείωση του επιτοκίου όσο και τα σχεδιασμένα απευθείας εμβάσματα κερδών της Bundesbank προς τον σκοπό σβησίματος τραπεζικών χρεών αντίκεινται στις ευρωπαϊκές συνθήκες. Αντ’ αυτού υποστηρίζει ότι η Ελλάδα χρειάζεται δάνεια ανοικοδόμησης την ώρα που της παρέχονται εντολές αποδόμησης. Μόνο με την μέθοδο που το κόμμα του προτείνει η Γερμανία θα έπαιρνε τα λεφτά της πίσω.
Θυμίζουμε ότι το Ανώτατο Δικαστήριο της Γερμανίας, τον περασμένο Σεπτέμβριο επιβεβαίωσε τη νομιμότητα του μηχανισμού ESM, έκρινε όμως ταυτόχρονα ότι οποιαδήποτε αύξηση της συμμετοχής της χώρας σε αυτόν απαιτεί την προηγούμενη έγκριση του Bundestag. Επιπλέον, το Δικαστήριο δεν έχει αποφανθεί ακόμα για τη νομιμότητα απευθείας βοήθειας προς την Ελλάδα.

0 σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου